Sørnett

Medvind for brettseilerne

Brettseiler Morten Hemsett fra Kristiansand, har i løpet av en uke har fått inn rundt 10 000 kroner til arbeidet for å oppheve seileforbudet på Lista.

Publisert:

- Gledelig, men ikke overraskende, forteller en fornøyd Hemsett. I tillegg til pengestøtten, har han blitt kontaktet av flere advokatfirmaer som ønsker å ta saken gratis.

- Det er gjerne advokater som ønsker å profilere firmaet sitt, kanskje fordi de er sikre på å vinne saken, håper Hemsett.

AvatarNekter å betale bot

Han startet forrige uke innsamling av penger, for å finansiere advokathjelp til en brettseiler. Seileren nektet å betale boten han ble ilagt tidligere i år, etter en seiletur i Nordhasselvika i Farsund. Dette området regnes som et av Europas beste seilesteder, men er også fredet på grunn av sitt fugleliv. Hemsett er optimistisk med tanke på arbeidet for å oppheve brettseilingsforbudet.

- Pengene vil nok fortsette å strømme jevnt inn. Det er mange som reagerer på at det skal være forbudt å seile, mens båter får kjøre fritt og det planlegges vindmøllepark der.

Forhindre forbud[sniplet faktaboks]

Hva vil dere bruke pengene som samles inn på nå som dere får fri advokathjelp?

- Det vil brukes i neste fase, etter rettsaken. Verneforskriften endres med jevne mellomrom. Forskriften som er i dag er ikke et reelt forbud, men jeg vet at det er et ønske om å få det inn permanent i regelverket. Dette vil vi selvsagt prøve å forhindre, forteller Hemsett. Han tror arbeidet med å endre verneforskrifter vil kunne gå over minst 2 år.