Sørnett

Mer gym og lengre skoledager

SKIDAG: På Fagerholt skole har de satt i gang flere tiltak for at elevene skal få være fysisk aktive daglig. FOTO: Fagerholt skole

SKIDAG: På Fagerholt skole har de satt i gang flere tiltak for at elevene skal få være fysisk aktive daglig. FOTO: Fagerholt skole

Barn bør få 60 minutter med fysisk aktivitet hver dag på skolen, mener Tove Brita Eriksen, førstelektor i i kroppsøving ved Høgskolen i Oslo (HiO), ifølge forskning.no.

Publisert:

- Vi synes det er veldig positivt og viktig med fysisk aktivitet, men det vil jo gå ut over andre fag, sier Arild Sæbø, rektor ved Fagerholt skole, til Sørnett angående dette.

Eriksen mener at mer fysisk aktivitet i skolehverdagen vil være en ideell motvekt til det moderne samfunnet hvor vi sitter mer og er mindre i bevegelse. Hun synes at skoledagen gjerne kan forlenges med en time som konsekvens av dette. Det er Sæbø noe skeptisk til:

- Regjeringa kommer stadig med forslag om lengre skoledager og det går tydeligvis mer og mer mot en heldagsskole. Men barn har godt av frileken på ettermiddagen, så jeg har et ambivalent forhold til dette, sier han.

Eriksen mener at lærere må ta ansvar for å være gode rollemodeller for elevene. Hun oppfordrer lærere til å  være mer opptatt av hvordan man kan stimulere til fysisk aktivitet på skolen. Dette er noe de gjør på Fagerholt:

- Vi har satt i gang mange tiltak for daglig fysisk aktivitet på skolen. Blant annet har vi en elevresepsjon hvor vi låner ut utstyr til elevene; baller, racketer, spader og så videre, forteller Sæbø.

Aktive voksne er viktig ifølge forskning.no, men de må ikke ta hele styringa:

- Det bør ikke bli for voksenstyrt, mener Sæbø.