Sørnett

Nedgang for papiravisene

ILLUSTRASJONSFOTO

ILLUSTRASJONSFOTO

Fædrelandsvennen er den største taperen, med en opplagsnedgang på 3,1 prosent, som tilsvarer 1275 aviser. Vennesla tidene har en nedgang på 2,4 prosent, som tilsvarer 74 aviser.

Publisert:

Opplagstallet for papiravisene i Vest-Agder er på vei nedover. I dag presenterte Mediebedriftenes landsforbund (MBL) opplagstallene for de norske papiravisene. Det totale avisopplaget i Norge falt 3,7 prosent, og mediebedriftene i Vest-Agder merker også nedgangen.

- Alle norske aviser skulle vel ønsker at det gikk bedre enn det går, og Fædrelandsvennen utvikler seg i takt med alle andre aviser i sitt slag. Vi har en langsom tilbakegang i papiropplaget, men en vesentlig større oppgang i nettbruket, forteller sjefsredaktør i Fædrelandsvennen, Hans-Christian Vadseth til fvn.no

De største riksavisene, VG og Dagbladet opplever også stor nedgang. VG faller 7,7 prosent, som er 22,040 færre aviser. Dagbladet faller hele 14,7 prosent, 18.128 aviser.

Søgne og Songdalen Budstikke er den eneste avisen i Vest-Agder som går fram i opplag, 97 aviser, som tilsvareren vekst på 3,5 prosent.