Sørnett

Nei til bankfusjon

- Jeg tror sørlandet trenger en stor regionalbank, mener direktør Stein Hannevik i Sparebanken Pluss i Kristiansand.  Foto: Mediepartner

- Jeg tror sørlandet trenger en stor regionalbank, mener direktør Stein Hannevik i Sparebanken Pluss i Kristiansand. Foto: Mediepartner

-Dette forstår jeg lite av, sier administrerende direktør Stein Hannevik i Sparebanken Pluss i Kristiansand, til Agderposten.

Publisert:

Hannevig mener Sørlandet trenger en større bank som kan møte konkurransen fra de nasjonale bankene.

- Jeg tror Sørlandet trenger en stor regionalbank som i nasjonal sammenheng heller ikke er så liten. Pluss og Sør er to store og gode banker som jeg tror kunne blitt enda bedre sammen, sier Hannevik til avisen.

Vil vente

I mars fjor tok Sparebanken Sør initiativ til fusjonssamtaler med Plussbank. Da sa styreleder i Sparebanken Sør, Alice Jervell at hun ikke ville gå videre med samtalene på grunn av usikkerheten i finansmarkedet. Dette fastholder hun fortsatt.

- Vi ser det ikke fordelaktig å gå inn i en prosess om dette nå, sier Jervell.

Uforståelig

- Jeg skjønner at Sør ønsket en timeout under finanskrisen. Men jeg skjønner ikke at banken nå avviser noe man trodde på for 12-15 måneder sidet og til og med da tok initiativ til, sier Stein Hannevik til Agderposten.