Sørnett

Nekter straffeskyld for grov legemsbeskadigelse

FOTO: Thomas Grønvold

FOTO: Thomas Grønvold

I dag startet rettsaken mot den 29 år gamle kristiansanderen som skal ha påført en 44 år gammel mann livstruende knivstikk.

Publisert:

Mannen måtte i dag møte i Kristiansand tingrett tiltalt på 14 punkter. I tillegg til grov legemsbeskadigelse er mannen tiltalt for flere brudd på vegtrafikkloven, besittelse og bruk av narkotiske stoffer, å ha båret kniv og skytevåpen uten aktverdig formål samt å ha oppbevart eksplosjonsfarlig stoff.

“Livet mitt stoppa”

Det var 31. mars 2009 i en bolig i Søgne at den fornærmede 44-åringen ble knivstukket gjentatte ganger i overkroppen. Et av knivstikkene gikk gjennom en pulsåre og et annet gjennom milten, som førte til at denne måtte fjernes. Begge skadene var livstruende. Den tiltalte erkjenner ikke straffeskyld på dette punktet.

Fornærmede forklarte i retten i dag at han ikke har hatt noe liv siden episoden.

- Livet mitt stoppa. Ikke kan jeg jobbe og ikke kan jeg leve, fortalte han med skjelvende stemme.

Mannen skal ha hatt store problemer med å sove og fungere normalt siden hendelsen og forteller at han nå går på sterke medisiner.  

 Kaller forklaringen et eventyr

Tiltalte på sin side forklarte i retten at fornærmede i forkant av 31. mars hadde drapstruet han opptil flere ganger og at det var han som ankom boligen med en kniv. Tiltalte mener han handlet i nødverge da han så fornærmede komme mot han og han trodde sin siste time var kommet.

Fornærmede kaller tiltaltes forklaring et “eventyr” som er helt umulig både teknisk og teoretisk, da han mener skadene han ble påført ikke samsvarer med tiltaltes versjon av hendelsesforløpet.

 

Rettsaken mot 29-åringen pågår frem til fredag.

Sørnett oppdaterer saken.