Sørnett

Nok et bibliotek-tyveri

IT-ansvarlig ved Kristiansand folkebibliotek, Adnan Agic, fortviler over at folk forsyner seg av bibliotekets elektroniske utstyr. (Foto: Linn Johansen)

IT-ansvarlig ved Kristiansand folkebibliotek, Adnan Agic, fortviler over at folk forsyner seg av bibliotekets elektroniske utstyr. (Foto: Linn Johansen)

- Folk bare forsyner seg med bibliotekets elektroniske utstyr, forteller IT-ansvarlig for Kristiansand folkebibliotek, Adnan Agic. Nå vil biblioteket investere i bedre kameraovervåkning.

Publisert:

Siden biblioteket investerte i datamaskiner og spillutstyr i fjor vinter, har Agic anmeldt fire forhold. Tre datamaskiner samt verdifullt spilleutstyr har forsvunnet.

- Alle datamaskinene vi har her på biblioteket er sentraliserte. Det vil si at de ikke virker når de koples fra nettverket her, og dermed er verdiløse for tyvene, forteller Agic.

Han tror tyvene stjeler datamaskinene for eget bruk, utitende om at det vil være nyttesløst.

- Det står en HP-logo på serveren, så de tror det er en vanlig datamaskin. Det er det imidlertid ikke.

I går var han på politistasjonen for å anmelde nok et forhold.

- Vi oppdaget at enda en datamaskin har blitt borte i løpet av helgen. Vi anmelder hvert eneste tyveri, forteller han.

Da biblioteket investerte i datautstyr ble det også montert kameraovervåkning enkelte steder. Det er likevel noen områder som ikke er kameraovervåket - men det vil Agic nå gjøre noe med.

- Alle datamaskinene er satt opp med sikkerhetslås, men det er tydeligvis ikke et godt nok sikkerhetstiltak. Derfor vil jeg, så snart som mulig, forbedre kameraovervåkingen.

Noen har imidlertid blitt tatt på fersken av bibliotekets overvåkningskameraer. Det har resultert i at én av de stjålne datamaskinene kom tilbake tidligere i år.

- Vi leverer anmeldelse samt opptak fra kameraene til politiet. Det er de som tar seg av disse sakene, sier han.

På plassen der datamaskinen som ble stjålet i helgen stod, ser man nå spor av opprevne ledninger. Det mener Agic vitner om at datamaskinen er revet løs med makt.

- Så mye styr for å stjele en datamaskin som ikke en gang kan brukes i privat sammenheng. Det er så synd, fortviler han.

Agic håper nå at gjerningsmennene forstår at det å stjele bibliotekets datamaskiner rett og slett er bortkastet tid.