Sørnett

Nominert til fire av fem priser

Noe nytt, noe gammelt, noe lånt og noe blått. FOTO: Henriette Mordt

Noe nytt, noe gammelt, noe lånt og noe blått. FOTO: Henriette Mordt

Lidenskapen for brudekjoler har ført Snefrid Linge til toppen blant norske brudedesignere. Nå er hun er nominert til fire av fem priser under årets Fashion Award i Oslo.

Publisert:

- Jeg har ingen forventninger på forhånd, det kiler ikke i magen før jeg skal vise frem noe. Jeg er for konsentrert til det, sier Linge og påpeker at det viktigste for henne er at det hun viser frem er fint og at visningen går bra.

Linge er eneste designer fra Kristiansand som er nominert under helgens kåring. Temaet for året er ”Love & Marriage”, noe som kler dagen godt da kåringen finner sted på selveste Valentinesday, 14. februar.

- Jeg er fasinert av gamle ting og gammel historie. Jeg samler på gamle gjenstander og gamle venninner, ler Linge. Hun er opptatt av at bruden skal få være prinsesse for en dag.

– Jenter har en drøm om å se perfekte ut i brudekjolen sin, sier Linge og forteller at det er en del av motivasjonen samtidig som hun kan kombinere det med lidenskapen norsk kultur historie.

Nominert

Linge er nominert i kategoriene Årets Motebutikk og Butikk konsepter, der hennes butikk Snefrids hus er i fokus. Hun er også nominert i kategoriene Norsk design og Internasjonale Kolleksjoner, der det er Linges design som blir vurdert. Med seg til Oslo har hun en selskapskjole, 12 brudekjoler og ett herreantrekk.

Publisitet

Anerkjennelse, diplom og publisitet er hovedpremien. Linge tror publisitet er det gjeveste for mange av designerne. Hun håper det vil være med på å oppfylle drømmen hennes slik at hun skal slippe å reise rundt for å promotere seg, men at folk vil komme til Snefrids hus fordi hun lager brudekjoler litt uten om det vanlige.

Kjoler fra Snefrids hus vil også være å se i den nye barnefilmen ” Yohan, barnevandreren” som har premiere 26. mars 2010.