Sørnett

Norges nest tøffeste kjendis

Fredrik Strømstad sammen med vinneren Olav Tufte. Foto: Matti Bernitz, TVNorge

Fredrik Strømstad sammen med vinneren Olav Tufte. Foto: Matti Bernitz, TVNorge

Bare ro-ikonet Olaf Tufte slo den tidligere Start-yndlingen Fredrik Strømstad i kampen om å være Norges tøffeste kjendis.

Publisert:

Det skulle stå mellom roer Olaf Tufte, rallykjører Henning Solberg og tidligere fotballspiller Fredrik Strømstad. Deltagerne skulle komme seg fra Honningsvåg til Nordkapp. Gjennom turen skulle de sykle, ro og navigere seg fram med kart og kompass. Fredrik Strømstad kom inn på en 2.plass og sikret seg dermed den siste finaleplassen sammen med Olaf Tufte.

- Hele reisen fra start til mål var et eventyr og det er faktisk det kuleste jeg har vært med på, sier Fredrik Strømstad til Sørnett.

 

Forhåndsfavoritten vant

I finalen skulle han opp mot forhåndsfavoritten Olaf Tufte. Der skulle deltakerne svare på 6 spørsmål som har vært relevant til deltakernes reise. Svarene skulle de hente i et nett som var satt opp 307 meter over bakken. Det ble en jevn finale, men Tufte dro seieren i land tilslutt.

- Hvorfor tapte du mot Tufte?

- Jeg føler ikke det var så mye jeg kunne gjort annerledes. Skulle kanskje hatt litt bedre hukommelse på spørsmålene, sier han.[faktaboks]

Men den tidligere startspilleren depper ikke over at seieren glapp.

- Olaf Tufte var en verdig vinner. Mannen er en maskin og det har han vist gjennom hele konkurransen.  

 

Ikke kjendis

Fredrik Strømstad har vært med på mye på fotballbanen. Han var en av de mest sentrale brikkene i Start-laget som tok sølv i 2005. Nå kan han ta på seg tittelen som Norges nest tøffeste kjendis.

- Hva tenker du om å ha den tittelen?

- Jeg tenker egentlig ikke på meg selv som en kjendis, humrer Strømstad.

Han ble med for å vinne, men tittelen tenker han ikke mye på.

- Jeg tenker først på dette som en fantastisk opplevelse mer enn en konkurranse. Men jeg er kjempefornøyd med å ha kommet så langt som jeg gjorde, forteller Fredrik Strømstad.