Sørnett

Ny realityserie skal filmes i Natvigs brukthandel

Gordon Natvig og Gilles Kramer bak disken

Gordon Natvig og Gilles Kramer bak disken

I generasjoner har kristiansandere kjøpt rariteter i Natvigs brukthandel. Nå filmes reality-serien «Brukthandleren» her.

Publisert:

Natvig’s brukthandel er et kjent og kjært syn for kristiansandere, den har stått på hjørnet mellom Holbergs og Dronningensgate siden 1947 og har siden den tid gått fra far til sønn i tre generasjoner som har solgt sørlendinger en av nesten alle rariteter som er mulig å finne mellom himmel og jord.

Etter at nåværende innehaver Gordon Natvig overtok butikken fra sin far for 25 år siden, har han sett mange interessante ting og folk komme innom butikken. Nå har han sammen med produksjonsselskapet iTent tenkt å dele disse med resten av verden i et realityshow i den samme ånden som «Pantelånerne i Las Vegas» og «American pickers».

Erfaren fra «Farmen»


Ideen kom til en kveld på byen i sommer, da Natvig kom i prat med en gammel kjenning, Iancu Ilies fra iTent studio. De to snakket løst og fast om dagens TV-hverdag og Gordon Natvigs erfaring fra fjernsyn. Natvig har nemlig selv tidligere vært involvert i realityserien «Hellstrøm rydder opp» og vært deltager i 2010 utgaven av «Farmen».


- Nesten alt av det som går på TV for tiden er reailty, det er baking og skattejakter og ting som farmen og 71 grader nord. Før kunne du se filmer og serier, men nå vil folk ha virkelighet. Så etter å ha sett hvordan produksjsteamene kan ta tak i selv det minste lille ting og lage underholdning, så det burde jo være mye å ta av fra den hverdagen jeg har her, sier Natvig.

Nordmenn ville ikke ha Picasso, de spurte bare etter elg i solnedgang, forteller Gilles Kramer, kunstner.


Natvig kan fortelle at flere av Kristiansands mer eksentriske og spesielle gjester fra nærmiljøet ofte er å se i butikken, men at serien vil i hovedsak fokusere på hverdagen på butikken og tingene de får tak i for å selge. I brukthandelen jakter de stadig på nye og interessante ting som kan vekke oppsikt eller bare være nyttig generelt sett. Dette kan være alt fra gammel memorebilia fra en svunnen tid til nye spesielle ting. En av de som ofte bidrar til butikken med nyere ting er den franske kunstneren Gilles Kramer som også skal være en av seriens gjengangere. Han kom først til Norge i løpet av 1970 tallet som vagabond, men beveget seg sakte og sikkert sørover mot Justvik og Kristiansands-området. I starten forsøkte han å tjene til sitt daglige brød ved å selge selvproduserte bilder i sin egen still.


- Nordmenn ville ikke ha Picasso, de spurte bare etter elg i solnedgang, forteller Kramer.

[img156083_2RM]

I Natvig fant han både en venn og hylleplass til å selge kunsten sin. Hans siste prosjekt er et firepanels maleri som nå befinner seg bak disken i den lille hjørnebutikken. Han syntes dette serieprosjektet er moro, og ser frem til å se seg selv og sin kunst på TV-skjermen, men skal innrømme at tanken på storproduksjon er noe skremmende.


Natvig selv derimot er en mann som nå har vendt seg til TV-produksjon, og med sin erfaring fra store realityproduksjoner ser han for seg at mye må på plass dersom serien skal til en riksdekkende kanal.

Flere interesserte


Det er foreløpig ikke sikkert hvilket selskap de ønsker å jobbe videre med. Brukthandleren- teamet har vært i kontakt med flere produksjonsgiganter som har meldt sin interesse for å være med og få programmet på TV. TV-giganten Monster er en av dem som har vist interesse, men ingenting er landet foreløpig.


Dersom disse skal være med mener Natvig at endringer må gjøres i butikken, for å legge til rette for en større produksjon av dette volumet.


- På farmen var det 100 mennesker i crew og 100 som bare var statister. Så om vi skal filme her for TV2 eller TV 3, må nok butikken bygges om litt. Det positive er at du slipper å ha et stort apparat som finner deltagere, for det kommer stadig noe nytt her av seg selv.

[img156083_3RM]

 

Det hender og at Natvig selv er ute på jakt etter nye ting til butikken, og han inviteres ofte til konkursbo, dødsbo, gjenglemte loft og skumle kjellere, noe som seerne også skal få være med på om og når serien kommer til TV. De bruker omkring 30 timer til innspilling av en episode og til sammen har det nå vært filmet inn to uker fra bruktbutikken. Det er usikkert når  «Brukthandleren» vil bli å se på TV, men Natvig håper allerede en gang i løpet av våren, avhengig av hvilken kanal serien lander på.


I forrige uke ble pilot episoden sluppet ut på nett for offentlighete, klikk for å se