Sørnett

AKT: - Viktig for alle at det blir gjort noe her

Siden 2016 har det vært venting og irriterte trafikanter over trafikk krysset ved «rundingen» på Lund.

Publisert:

Seks år senere er det fortsatt et problem. Bussjåfør Adhanom Kebrom Zemuy forteller at de venter altfor lenge hele tiden.

- Når det ikke er rushtid må vi fortsatt vente tre til fire minutter når jeg kjører om kvelden. Jeg føler ikke at de gjør noe med det. Både AKT og Kristiansand kommune må gjøre noe med trafikklysene, mener Zemuy.

Ikke en enkel oppgave            Infrastruktur rådgiver i Agder Kollektivtrafikk (AKT) Eivind Eppaland forteller at de vett bussjåførene er misfornøyde. Sjåførene klager til busselskapet Boreal og ledelsen tar det videre til AKT.

[img241843_2LM]

- Det har vært misnøye fordi de opplever at de ikke blir prioritert som de har blitt lovet, sier Eppaland til Sørnett.

Eppaland informerer om at Lund Torv ikke er et enkelt kryss. Det er tett mellom bussene og til tider ganske uoversiktlig

- Vi har noe som heter fremkommelighetsprosjektet i Kristiansand. Her sitter folk fra AKT, Statens vegvesen, Kristiansand kommune og Agder fylkeskommune. Vi har også med spesialister fra Statens vegvesen som jobber og er god på lyskryss.

Eppaland forteller at det ikke bare bussene som skal prioritere, men fotgjengere og trafikantene i de andre kjørefeltene også. Han informerer at de har jobbet med dette i flere år og til og med spesialistene selv sier at det er vanskelig å få til.

[img241843_3RM]

- Vi i AKT gjør så godt vi kan. Jeg har jobbet i tre år og så lenge jeg har vært her så har det vært en sak. Det er viktig for alle at det blir gjort noe her.

Tar for lang tid        De fleste lyskryssene på gangfeltene på Lund Torv tar i gjennomsnitt 40 sekunder fra å være rødt til grønt.

[img241843_4LM]

Flere fotgjengere opplever at det tar for lang tid før det blir grønt mann. En av de er Helge Risvand som hadde en dårlig opplevelse med en av lyskryssene.

- Jeg skulle bort til Jørns Frisøren og brukte seks minutter på å komme over veien.