Sørnett

Alita: Battle Angel. Skuffende Cyborg-action

Rosa Salazar og Christoph Waltz som Alita og Dr. Ido utgjør en god duo på skjermen foto: Filmweb

Rosa Salazar og Christoph Waltz som Alita og Dr. Ido utgjør en god duo på skjermen foto: Filmweb

Alita: Battle Angel er en action-fylt historie om en ung dame, og hennes reise for å finne sannheten om hvem hun er, og hennes kamp for å endre verden.

Publisert:

I Alita: Battle Angel møter vi Alita, spilt av Rosa Salazar, som våkner opp hos Dr. Dyson Ido (Christoph Waltz) uten noe som helst minne om hvem hun er. Filmen er regissert av Robert Rodriguez, kjent fra blant annet Sin City og El Mariachi, men er allikevel i en stor grad en James Cameron-film (Avatar). Cameron skrev opprinnelig manuset, men etter å ha forpliktet seg til å lage 4 nye Avatar-filmer, hadde han selv ikke tid til å være regissør for denne filmen, og fungerer bare som produsent og delt manusforfatter.

Filmen, som er basert på en japansk mangaserie med samme navn, skrevet av Yukito Kishiro  er lagt i en postapokalyptisk framtid, i en verden der jorda er slitt, mennesker og maskiner lever i en liten ruin av hva som er igjen etter tidligere kriger. Her møter vi altså hovedpersonen Alita, som blir vekket til live igjen og gitt en ny kropp av Dr. Ido. Hun må lære å tilpasse seg denne nye verden, og gjennom blant annet spillet «motorball» lærer hun fort nye ting om seg selv. Og når minnene sakte begynner å komme tilbake, blir hun stilt overfor flere store utfordringer.

Skuespillerne Rosa Salazar og Christoph Waltz, sammen med blant annet Mahershala Ali og Jennifer Connelly gjør en god jobb, og virker å passe godt inn i rollene de har fått, mens resten kanskje ikke er like merkbare. Spesielt Rosa syntes jeg passer godt inn i sin rolle og gjør virkelig det beste ut av situasjonen.

[img189361_2LM]

Spenningen i filmen går litt opp og ned og man blir ikke helt dratt inn i det hele. Det er kanskje vanskelig å sette fingeren på det, men det er allikevel mye bra her. Scenene er fantastiske, byen, hvordan cyborgene ser ut, sloss- og «motorball»-scenene er alle store pluss. Når det er sagt, så blir man allikevel ikke helt dratt med i disse. Man blir ikke helt oppslukt i de dramatiske actionscenene, de rørende scenene tar oss ikke med storm, selv om skuespillerne gjorde en helt grei jobb.

Regissør Rodriguez har gjort en helt ok jobb, men med et veldig godt utgangspunkt blir man kanskje litt skuffet over at vi ikke blir mer dratt med av denne filmen. Filmen har 12 års aldersgrense og kan likevel være verdt en tur i kinosalen for de flotte scenene alene! 

Filmen har Norgespremiere fredag 8. februar, klokken 19:15 i 3D på Kristiansand kino og 2D 22:00.