Sørnett

Barnas Røde Kors og Røde Kors Gatemegling får 125 000 kroner

Marte Franck er ansvarlig for både Barnas Røde Kors og Gatemegling. Foto: Røde Kors

Marte Franck er ansvarlig for både Barnas Røde Kors og Gatemegling. Foto: Røde Kors

Støtten fra Kristiansand kommune vil komme mange barn og unge i Kristiansand til gode, og bety mye for de som er ekstra utsatt.

Publisert:

Marte Franck, som er ansvarlig for begge prosjektene, er glad for støtten.

- Det er helt fantastisk! Og det kommer godt med, sier hun.

Røde Kors fikk innvilget støtte fra oppvekstutvalget i går.

- Det gjør en stor forskjell, sier Franck.

Barnas Røde Kors har vært et satsningsområde i Agder de siste årene. De arrangerer aktiviteter og friluftsliv i nærområdet for barn mellom 6 og 13 år.

Jane Sofie Svendsbø, kommunikasjonsrådgiver i Røde Kors Agder, forteller at grunntanken i Røde Kors Gatemegling er at ungdom selv er best egnet til å endre det som skaper utrygghet i miljøene deres. Gjennom opplæring i Gatemegling blir ungdom rustet til å mestre egne konflikter og megle i andres.

[faktaboks] I møtet til oppvekstutvalget ønsket Nils Nilsen (Demokratene) at Søgne ungdomslag skulle få dobbelt så mye støtte som foreslått, siden de ikke er et nasjonalt organ som får finansering fra andre.

- De står med beina på bar bakke, poengterer Nilsen.

Han påpeker at etter kommunesammenslåingen med Søgne og Sogndalen må de starte opp med å vise at ungdommene i Søgne blir tatt på alvor, men Nilsen fikk ikke gjennomslag for forslaget sitt. De fikk 30 000 kroner i støtte.

Ressurssenteret UNIK får mest støtte, på 220 000 kroner. De er en tverrkirkelig organisasjon som støtter barn og barnefamilier til en bedre hverdag. Blant annet tilbyr de bursdagsfeiringer, grupper for aleneforeldre og småbarnstreff.