Sørnett

Bedre kjøreopplæring

Nå blir obligatoriske kjøretimer gyldig fraværsgrunn i den videregående skole. Foto: Pexels

Nå blir obligatoriske kjøretimer gyldig fraværsgrunn i den videregående skole. Foto: Pexels

Torsdag ble regjeringen enige med KrF, og den nye Granavolden-plattformen ble presentert. I den kommer det frem at noen obligatoriske kjøretimer skal bli gyldig fraværsgrunn i videregående skole.

Publisert:

Fravær grunnet obligatoriske timer for trafikkopplæring skal unntas fra fraværsgrensen.


Administrerende direktør Torgeir Abusdal i Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL) kommenterer til VG søndag:


– Nå får vi opplagte elever på kjøreskolene, som ikke minst får gjennomført kjøretimer på tidspunkter der det er mye trafikk og de kan lære mest.


Han sier at hovedproblemet mange steder i landet har vært at kjøretimene som har foregått på kvelden og i helger ofte har skjedd i totalt dødt trafikkbilde.


- Elevene får bedre, relevant opplæring. Det blir lettere å planlegge, og elevene får mer ro, sier Troy Egil Flottorp daglig leder og kjørelærer i Gimle Trafikkskole.


Han er enig med Abusland at elevene får mest ut av kjøretimer på dagtid. Til nå har elevene kjørt før skolen har startet, på kveldstid, eller i fritimer. Utenom fritimene er trafikkbildet ganske annerledes fra når elevene skal ta oppkjøring.


Flottorp driver Gimle Trafikkskole og er kjørelærer. Han håper på litt mindre kveldskjøring, og at tiden midt på dagen, som til nå har hatt en tendens til å være rolig, blir mer aktiv med endringer i fraværsreglene. Han håper reglene trer i kraft umiddelbart. Flottorp råder i tillegg ungdommen som vil ha førerkort til å starte med kjøreopplæring så tidlig som mulig.


Sørnett snakket med Kristiansand Katedralskole Gimle, og Vågsbygd VGS som ikke kjente til punktet i Granavold-plattformen. Flere andre skoler i distriktet var ikke tilgjengelige på telefon i dag.



Jarle Ausland, rektor på Akademiet Kristiansand sier til Sørnett at elevene fortsatt vil prøve å legge kjøretimene til fritimer for og ikke ta undervisningstid.


-Det har fungert bra til nå, og elevene våre er flinke og effektive.


Han tror likevel at fraværet kan øke noe.