Sørnett

- Bedre salg enn tidligere år

Kristiansand sykkelsenter   Foto: Hussein Osman.

Kristiansand sykkelsenter Foto: Hussein Osman.

Hos Kristiansand sykkelsenter er det i disse månedene vintersesong, som vanligvis betyr mindre salg enn de andre årstidene. Mangel på is og snø har derimot bidratt til mer salg enn antatt.

Publisert:

I Kristiansand har det vært mangel på snø så langt i vinter. Dette har hatt bra uttelling for sykkelbutikken Kristiansand sykkelsenter i Grim. Siden været har holdt seg forholdsvis mildt, så er det fortsatt mange som sykler i gatene og har behov for sykkel. Dette har gjort at det er mer salg av sykler enn de fleste tidligere vintertider.

-Avhenger av værfolholdene

[img200043_2RM]

Eieren av Kristiansand sykkelsenter, Svein Bergheim, er positivt overrasket over den milde vinteren som har vært så langt. Det har vært mer salg enn forventet og han håper det fortsetter.

- Det har vært mer salg enn alle de andre årene, og når det har vært såpass bra vær og lite snø så er det en del mer å gjøre på verksted. November til februar er vintermåneder i bransjen men i år har det jo heldigvis for oss vist seg å være væravhengig, forteller Svein Bergheim.

[img200043_3LF]

70% av salget består av el-sykkel

Butikkeieren opplyser at det har vært stor framgang på salg av el-sykler de siste årene og mesteparten av det som blir solgt i disse dager er nettopp dette.

- Vi ser at trenden er el-sykler. Det består av opptil 70% av markedet. Det blir solgt få racer-sykler, i tillegg selger vi en del sykler som folk bruker til jobb. Spesifikt til vinter selger vi en del piggdekk, men ellers går salget jevnt i de samme varene, avslutter butikksjefen med.