Sørnett

- Bridgespillere menes å ha bedre livskvalitet og litt mindre sjanse for å få alzheimers

Roald Mæsel (i stripete genser) har spilt bridge i 52 år og spilt på internasjonalt nivå. Foto: Benedicte Johannessen

Roald Mæsel (i stripete genser) har spilt bridge i 52 år og spilt på internasjonalt nivå. Foto: Benedicte Johannessen

I 2015 ble det søkt om å få Bridge inn i OL 2020 i Tokyo. Dette ble det ikke noe av, men det stopper ikke bridge-spillere i alle aldre fra å møte ukentlig både mandag og tirsdag i storsalen på Håndverkeren, med unntak av helligdager.

Publisert:

Markus Bruno er formann i Kristiansand Bridgeklubb. I over 10 år har de møttes ukentlig på Håndverkeren og varierer mellom parturneringer og lagturneringer. Ved parturnering deler de inn i to par per bord, mens i lagturneringene er det fire på hvert lag som spiller mot hverandre. Denne klubben er for de mer viderekomne, mens på tirsdager arrangerer Rekrutteringsklubben Ruter-7 en litt mer ”lav-terskel” bridgekveld på samme sted.

Bedre livskvalitet?
Bruno sier at på bridgekveldene her er det lite gevinst og hovedsakelig ”vinner man "bare" heder og ære." Han forteller at bridgespillere derimot nylig har blitt forsket på. - Det menes at de har litt bedre livskvalitet og litt mindre sjanse for Alzheimers, smiler Bruno. Kanskje en grei gevinst allikevel?

Åtte ganger norgesmester
Blant de fremmøtte mandag kveld er åtte ganger norgesmester, Roald Mæsel. Han kan vise til 52 år med bridge og har inntil nylig konkurrert på internasjonalt nivå. Han sier bridge kan læres av de fleste og at reglene ikke er for kompliserte – Men det er som med alt annet du vil bli god i, du må øve og studere andre dyktige innen feltet, sier Mæsel. Han forteller at de som tjener gode penger på bridge som regel er dsom blir sponset av ”søkkrike amerikanere” som betaler for å få noen flinke(re) på laget. Blant de som har lykkes innen dette er Boye Brogeland fra Flekkefjord, som nylig ble internasjonalt anerkjent for å ha avslørt juks innen sporten.

 

[img204033_2LM]

Man finner oversikt over arrangementer, og nyttig informasjon om bridge, i Agder både på Kristiansands Bridgeklubbs, Ruter-7´og Vest Agder Bridgekrets´ sine nettsider. - Man trenger ikke være medlem for å møte opp og være med, men det lønner seg å kunne spillet, sier Bruno. Det er klubber både i sentrum, Søgne og på Søm.