Sørnett

Country og 50-tallsmusikk for de eldre

Foto: Kristine Hjelle Aambø

Foto: Kristine Hjelle Aambø

Artister og kunstnere kommer til flere institusjoner for å underholde de eldre. Dette bidrar til gode opplevelser og et sosialt fellesskap.

Publisert:

- Jeg har verdens beste jobb. Det er en drøm å få lov til å gjøre det mulig for at de eldre får det innslaget de selv ønsker, forteller produsenten Maria Elise Thorkildsen.

[img217379_2RM]

Thorkildsen er produsent for KulturRullator, og er blant de som gjør det mulig for at beboerne ved eldresentrene får fine kulturopplevelser.

- Vi får ofte tilbakemeldinger fra de ansatte om hva de eldre ønsker. De synes det er veldig gøy med country, og det blir ofte spilt glade musikkstykker fra 50- til 60- tallet som de kjenner til, sier produsenten.

KulturRullator er Kristiansand kommunes kulturelle satsing for de eldre. Den kom i 2006, og har vært en stor suksess. Det har vært alt fra musikalske innslag til foredrag. Dette er laget for at mennesker skal kunne få muligheten til å få gode opplevelser, når de ikke kan oppsøke det selv.

Det blir holdt musikalske innslag på 35 ulike institusjoner i Kristiansand kommune. Denne uken ble det holdt konsert av Elaine Lesley og Johan Varen Ugland.

[img217379_3LM]

En av institusjonene som fikk besøk av denne duoen var blant annet Straitunet omsorgssenter. Det var ikke mulig å få tatt noen bilder av konserten, da det har blitt strengere tiltak på grunn av korona pandemien.

- Tidligere var konsertene åpne, slik at de som ville kunne komme. Det har det ikke vært de siste månedene, da vi må begrense oss med hvor mange som får være på et rom, sier Thorkildsen.

- Vi setter pris på at de kommer for å underholde oss. Det er et populært arrangement for de eldre, og vi har mye variert som vi vet de eldre vil sette pris på, forteller miljøarbeider og hjelpepleier Gerd Torhild Fuskeland fra Straitunet omsorgssenter.

Tilbudet blir tatt godt i mot, særlig under denne situasjonen vi er i i dag. KulturRullatoren bidrar til musikk og glede i en ellers grå og annerledes hverdag.