Sørnett

Enova tilbyr støtte til 35 ladestasjoner på Sørlandet

Nå kan kommuner med mindre enn to ladestasjoner til elbil søke støtte. Det betyr at hele 20 kommuner i Aust- og Vest-Agder kan søke.

Publisert:

-Vi ønsker å gjøre elbilen til et reelt alternativ for flere, og støtter nå bygging av hurtigladestasjoner i kommuner hvor det finnes færre enn to hurtigladere fra før. Støtten gis etter førstemann-til-mølla prinsippet, heter det i en pressemelding fra Enova.

Enova SF er eid av det norske Olje- og energidepartementet. De jobber med utvikling av energi- og klimateknologi. Nå går de løs på en økning av antall hurtigladestasjoner i Norge.

Kommunene i Aust-Agder kan søke totalt 16 ladestasjoner, mens det er mulighet for 19 nye ladestasjoner i Vest-Agder. Programmet har løpende søknadsfrist.

– Dette blir et startskudd for de mange stedene hvor elbilsatsingen ennå ikke har kommet i gang. Ordningen er relevant for aktører i nesten 300 kommuner, og vi håper å sparke i gang markedet i flest mulig av disse, sier markedsdirektør Audhild Kvam i Enova.

Enova vil dekke 40 prosent av kostnadene, med en øvre grense på 200.000 kroner.

– Mange steder i distriktet er det så få elbiler at hurtigladestasjoner vil være ulønnsomme enda en god stund framover. Ved å tilby støtte til bygging av hurtigladere i disse kommunene, ønsker vi å gjøre elbiler til et reelt alternativ for enda flere, enda raskere, sier Kvam.

Kommunene i Kristiansands-området som kan søke, er Vennesla, Birkenes, Iveland, Marnardal og Evje og Hornnes.