Sørnett

- FrP må finne tilbake til sin egen greie

Andreas Jacobsen, foto: FrP

Andreas Jacobsen, foto: FrP

På mandag denne uken ble det bekreftet at FrP ikke lenger skal være en del av regjeringen. Andreas Jacobsen, rådgiver for tidligere statsråd Sylvi Listahug, sier til Sørnett at dette utgjør liten forskjell for partiet lokalt.

Publisert:

Etter at nyheten om den IS-siktede kvinnen skulle hentes hjem til Norge med sine to barn, har det vært mye uenigheter mellom partiene i regjeringen. Høyre, KrF og Venstre valgte å se bort i fra Frps meninger om å ikke hente kvinnen hjem. Dette mener Frp at er svært uansvarlig, og raser mot resten av regjeringen.

På bakgrunn av den mye omtalte saken angående "IS-kvinnen", og flere andre hendelser den siste tiden valgte Frp å holde et krisemøte mandag denne uken. Ettersom flere toppledere innad i partiet hadde gitt uttrykk for at de ønsket at Siv Jensen skulle trekke partiet ut av regjering, var det ingen overraskelse at det ble nettopp slik.

- Jeg tok oss inn i regjering, og nå tar jeg oss ut av regjering

Mandag ettermiddag kunngjorde partileder Siv Jensen (FrP) på pressekonferanse at partiet offisielt trekker seg ut av Solbergregjeringen. - Jeg tok oss inn i regjering, og nå tar jeg oss ut av regjering, uttalte Jensen under pressekonferansen. Hun bekreftet også at hun vil bli værende som partileder og at hun ser frem til utvikling på flere plan i partiet. Hun melder blant annet på egen Facebook-side at hun gleder seg til å lede et parti som er tøffe og tydelige i tiden fremover.

Kristiansanderen Andreas Jacobsen, sentralstyremedlem i FpU og nåværende rådgiver for Sylvi Listhaug, tviler på at Frp sin beslutning om å forlate regjeringen vil medbringe noen merkbare endringer på lokalt nivå.

- Nei, jeg tror ikke det at FrP har gått ut av regjering som sådan endrer noe lokalt. FrP i Kristiansand valgte å forlate posisjonen før valget i fjor, det betydde nok mer. Nå skal vi både nasjonalt og lokalt kjenne på opposisjonsrollen og finne en arbeidsform som gir velgerene våre mest igjen for stemmen sin. Jeg tror det blir spennende.

Jacobsen forteller videre at forholdet mellom de andre borgerlige partiene i Agder forblir godt, på tross av at Frp mandag denne uken valgte å tre ut av regjeringssamarbeidet.

- I Agder samarbeider vi med alle disse partiene, med flere. I Kristiansand har vi hatt borgerlig samarbeid i mange år.

Den unge Frp politikeren gir også uttrykk for at Frp nå må fokusere mer på egen politikk.

- Det er nå på tide at FrP finner tilbake til sin egen greie og får flagget tydelig hva som er vår politikk.

Personlig tror Jacobsen det er delte meninger rundt hvorvidt medlemmene i partiet er lettet med tanke på at Frp brøt med regjeringen. Han har forståelse for at partimedlemmene kan synes det er dumt Frp ikke lenger sitter ved roret, samtidig som tror han folk gleder seg til å se et "tydeligere og tøffere FrP" i opposisjon. - Opposisjonsrollen blir en helt annen måte å kjempe for våre saker, som økt frikort-grense og høyere BSU, utdyper Jacobsen.