Sørnett

Hester på frifot - rømte til sitt gamle beite

Hestene til Jon Bygland er tilbake i innhegningen, etter at de mandag morgen la ut på tur.

Hestene til Jon Bygland er tilbake i innhegningen, etter at de mandag morgen la ut på tur.

Mandag formiddag publiserte politiet ut en twittermelding om at fire hester løp i nærheten av veien i Bjørnebakken på Lund i Kristiansand. Historien var en helt annen.

Publisert:

Fire hester la ut på tur utenfor gjerdet sitt mandag morgen. En trafikant meldte fra til politiet om at det var hester på frifot nær veien i Bjørnebakken. På Twitter la politiet ut en "OBS-melding" til andre trafikanter som kunne befinne seg i nærheten. Hestenes eier, Jon Bygland, forteller at hestene hadde gått til sitt gamle beite.

Hestene rømte til sitt gamle beite

- De rømte ikke, men de tok seg friheten til å gå ned på sitt gamle beite. Hadde de gått lenger ned, til trafikken, kunne det vært farlig. Men hestene kom seg trygt tilbake, sier Jon Bygland, eier av Bjørndalen gård.

Han forklarer at hester er flokkdyr.

- Når en hest går ut av gjerdet, følger de andre etter.

[img187583_2LM]

 

Politiet forteller at de ikke fått flere oppdateringer men var lettet for å høre at hestene var på plass.

- Vi fikk melding fra en trafikant om at noen hester var på rømmen. Men vi har ikke sendt patrulje til stedet og heller ikke fått noen oppdateringer fra andre trafikanter, John Repstad, operasjonsleder i Politiet.

Snøen kan skape problemer

Bygland sier at det er veldig vanlig i alle hus og gårder at strømmen går på denne tiden av året.

- Snøen legger seg opp på ledninger og gjerder, og da går strømmen. Men hestene kom raskt på plass igjen. Katastrofe avverget, sier han muntert.

Senere på formiddagen mandag rømte tre islandshester fra innhegningen sin i Holum i nærheten av Mandal. Det er ennå uvisst om hestene er tatt hånd om. Sørnett oppdaterer saken.