Sørnett

Hva skal folk på 17. mai?

Ingeborg forteller at det blir en annen følelse i år enn ellers. Foto: Guro Flattum

Ingeborg forteller at det blir en annen følelse i år enn ellers. Foto: Guro Flattum

Noen skal bruke dagen med familie, andre med venner. Dagen skal uansett feires så godt det lar seg gjøre, selvom den faste 17. mai følelsen kanskje ikke kommer til å være helt på plass.

Publisert:

Sist oppdatert: 11.05.2023 kl 15:52

De fleste er enige i at årets 17. mai blir annerledes, og få av de årlige tradisjonene blir gjennomførbare. Men selvom det ikke blir en vanlig feiring, bruker de fleste anledningen til å feire med sine nære og gjøre dagen så bra som mulig.

Men hvilke planer har folk på 17. mai?

Ingeborg Kokkvoll (20) fra Dokka forteller at hun skal feire med nærmeste familie og kanskje et lite besøk hos svigermor.

- Det blir andre tradisjoner i år og man må ta andre forholdsregler som man ikke har måtte tenke på før, forteller Kokkvoll.

Hun forteller videre at 17.mai alltid vært veldig viktig.

- Jeg elsker stemningen, samholdet i samfunnet og følelsen av å feire en viktig begivenhet i norsk historie sammen med hele Norge.

 

Kari Helen Berget (70) fra Dokka forteller at de i år skal pynte litt ekstra hjemme og feire nasjonaldagen hjemme.

- Bunaden får en liten pause i år forteller Berget

Om det blir fint vær skal de kjøre en liten tur med veteranbilen og grille pølser hjemme.

 

- Vet ikke helt hva planene mine er, men må få prøvd å møte noen av vennene mine forteller Emma Sofie Ayadi (15) fra Dokka.

[img208205_2RM]

Hun forteller videre at hun syns 17.mai i år blir kjedelig da man ikke kan gjøre det samme som vanlig, og at hun ikke kommer til å få den 17. mai følelsen som vanlig.

- 17. mai er jo den dagen man skal ta på seg bunaden sin, være med familie og uansett hvor man ser så er det masse glade mennesker. 17. mai er en av de dagene jeg gleder meg mest til, så det blir jo litt kjedelig sånn som situasjonen er nå.

 

 

Caleb Kongolo (20) fra Fall forteller at han skal feire 17. mai hjemme med familien.

- Vi har vanligvis pleid å dra inn til byen for å se på paraden og delta på alle aktivitetene men det blir ikke noe av det i år forteller Kongolo.

Han forteller også at de hjemme ikke feirer 17. mai så veldig mye, men at de alltid har deltatt for å integrere seg.

 

[img208205_3RM]

- Dagen blir ikke helt slik vi er vant til, da vi vanligvis pleier å feire på barne- ungdomsskolen jeg gikk på som liten, mens i år bare skal feire med familie, forteller Ida Bergli Berget (19) fra Torpa.

Berget forteller at 17. mai vanligvis er en veldig viktig dag, og spesielt når det gjelder å opprettholde tradisjoner de alltid har hatt.

- Samtidig er det ingen bedre følelse enn det å være stolt over- og vise frem bunaden min.

 

Nøkkelord