Sørnett

Moderne med strikk

Mette Skofteby og Kathrine Gregersen sitter å strikker. Foto: Miranda Rom Rysstad.

Mette Skofteby og Kathrine Gregersen sitter å strikker. Foto: Miranda Rom Rysstad.

Lyden av et rungende “velkommen!” er det som møter meg idet jeg trer inn i kaféen Kjerstis kjøkken. Strikkepinnene klirrer, heklenålene går og arrangementet “Strikk og drikk” er godt i gang. Tema for kvelden: Broderi på strikk.

Publisert:

Arrangementsansvarlig fra Husfliden Kathrine Gregersen blir stadig bedt om å hjelpe damene som er nysgjerrige på strikkingen. Hun forteller at strikking ikke

[img233408_2RM]

er så gammelt som mange kanskje tror. 

- Det er mange som tror at vi strikket i vikingtida, men det gjorde vi ikke. Våre bestemødre strikket ikke på rundpinne fordi det ikke fantes, så strikking er relativt ungt. Det som er så fint med strikking er at en kan gjøre det kjempe avansert eller veldig enkelt. 

Medansvarlig fra Kristiansand Husflidslag, Mette Skofteby tror “Strikk og drikk” opprinnelig er dansk. 

- Dette er et lavterskeltilbud for alle og enhver. Det skal være hyggelig, kreativt og koselig. Det å kunne lage noe med hendene og ta vare på den tradisjonen er noe som gir meg glede og som jeg tenker gir andre glede. 

Start med noe enkelt

[img233408_3LM]

Mette er sykepleier og kom inn i miljøet via Kristiansand Husflidslag. Mange føler kanskje at de ikke har tid eller klarer å starte og til de har Mette et tips.

- Start med noe enkelt og smått som barnetøy, votter, pannebånd eller skjerf. Strikk noe til deg selv, da er kanskje motivasjonen større, eller til noen som setter pris på det.

Eier av Kjerstis kjøkken Kjersti Strøm Karlsen forteller at de begynte med “Strikk og drikk” i 2015 og har nå startet opp igjen etter pandemien. 

- Vi måtte jo finne på noe sosialt, siden jeg er veldig glad i å strikke selv. Alle er velkomne uansett om de strikker, syr, broderer eller bare vil komme for å drikke og ikke strikke. 

Nybegynner blir tatt godt imot

[img233408_4RM]

Videre opp i andre etasje finner vi rom fullt av strikkende damer, blant annet Martine Nilsen som er med på “Strikk og drikk” for første gang. 

- Jeg prøver å få strikkedilla, så jeg ble med en venninne som er ganske god. Det er jo veldig gøy, men så er det lett å falle ut av det igjen. Jeg har lyst til å bli hekta sånn at jeg kan bli god på å strikke. 

[img233408_5LM]

Martine sitter og strikker på et skjerf, som tidligere ble anbefalt å strikke for nybegynnere. Dette kan Martine bekrefte at er lurt når du er fersk. 

- Det har tatt fem år, så hvorvidt det går fint kan diskuteres. Det er ikke et ukesprosjekt det her nei. 

Enten om du syr ferdig bunadsvesken til 17.mai denne onsdagskvelden eller prøver å bli ferdig med et skjerf er alle hjertelige velkommen til “Strikk og drikk” på Kjerstis kjøkken.

[faktaboks]