Sørnett

Mulighet for streik fra tirsdag

Bilde fra tidligere streik. Bilde: Delta

Bilde fra tidligere streik. Bilde: Delta

Fagforeningen Delta melder at hvis det ikke kommer en løsning med kommunene innen tirsdag vil 69 ansatte gå ut i streik.

Publisert:

Delta melder i en pressemelding at hvis det ikke blir enighet mellom partene før midnatt på mandag, vil de ta ut 69 ansatte i Kristiansand kommune i streik. På landsbasis vil de ta 376 medlemmer.

– Vi jobber for enighet i meklingen. Hvis det ikke lykkes, blir det streik, sier forbundsleder i Delta og leder for YS Kommune Lizzie Ruud Thorkildsen, i en pressemelding fra Delta.

[img234247_2RM]

– De medlemmene vi vil ta ut i en streik er svært viktige for driften av kommunene. Arbeidsgiver vil merke dette fra første dag hvis det blir streik, skriver hun videre.

Kommunikasjonsrådgiver Anne-Lise Mørch von der Fehr informerer om at Delta har i dag 883 medlemmer i Kristiansand kommune. Disse er fordelt over mange forskjellige yrkesgrupper.

Hovedtillitsvalgt Åse Birkreim forteller til Sørnett at de som skal ut i første runde I Kristiansand, i hovedsak består av ansatte i administrative roller på rådhuskvartalet, lønn og regnskap, parkeringsansatte og ansatte på dokumentsentere.

[img234247_3RS]

- Absolutt motivert for å streike

Hovedkravene til Delta er at man skal sikre en god lønnsutvikling, samt at man skal øke ubekvemstilleggene. Det er også flere krav som for eksempel økt mulighet for kompetanseutvikling.

Birkreim sier at det er helt nødvendig å få disse kravene innfridd.

- Våre medlemmer er absolutt motivert for å streike, sier hun på telefon med Sørnett.

Kan ikke si om flere skal ut

Delta ønsker ikke å si om det er aktuelt å trekke flere ut i streik.

- Vi har tatt ut 69 i første uttak. Hva som skjer framover hvis vi havner i streik, kan vi ikke si noe om nå, sier von der Fehr.

Utaler seg ikke mens meklingen pågår

På spørsmål om forhandlingene sier Marianne Fromreide i KS at de ikke utaler seg mens forhandlingene foregår.