Sørnett

Nettgigant åpner i Markensgate

- Vi prøver å skape en destinasjon, mer enn en butikk ved å bruke elementer og teknikk på en ny måte, forteller butikksjef i BliVakker Markensgate, Kristine Vium Høgset. Foto: Dorthe Henriksen

- Vi prøver å skape en destinasjon, mer enn en butikk ved å bruke elementer og teknikk på en ny måte, forteller butikksjef i BliVakker Markensgate, Kristine Vium Høgset. Foto: Dorthe Henriksen

Blivakker.no har siden oppstarten i 2007, rukket å bli Norges største skjønnhetsbutikk på nett. I vår åpner de sin første fysiske butikk – midt i Markensgate.

Publisert:

Butikken skal åpnes i Retros gamle lokaler, og skal ta i bruk ny teknologi. Varer som ikke finnes i den fysiske butikken, kan kundene bestille direkte fra nettbrett plassert i lokalet. Dette er nytt i Kristiansand.

Konseptet skiller fra konkurrenter 
Butikksjef Kristine Vium Høgset (27) har jobbet med det nye konseptet siden november.

- Dette er et helt nytt konsept med et unikt design og kreative løsninger. Vi har prøvd å skape en destinasjon, mer enn en butikk ved å bruke elementer og teknikk på en ny måte. Vi har blant annet digitale prisskilt med levende priser som følger nettsiden til enhver tid. Dessuten har kundene mulighet til å bestille varer fra nettbutikken direkte fra lokalet.

Leder i Kvadraturforeningen, Harald Andersen, synes satsingen til Blivakker.no er veldig spennende.

- Vi jobber målrettet for at næringer skal etablere og utvikle seg i bysentrum, og det at nettbutikker ønsker å supplere sin virksomhet med egne utsalgssteder, er en naturlig del av det trendbildet man ser i detaljvarehandelen internasjonalt. Vi vil nok se at stadig flere selskaper tar med seg erfaringer fra nettbaserte virksomheter ved å digitalisere de fysiske butikkene til oppfølging av kunden, både med hensyn til lojalitet og produktbehov. Det blir derfor spennende å se hvor langt Blivakker.no vil ta i bruk teknologi i butikk når de nå etablerer seg i Markens, sier Andersen.

[img174980_2RM]

Vil sette nettbutikken på kartet
Det er ikke uten grunn at nettbutikken har valgt nettopp Kristiansand som sted når butikken skulle åpnes. Nettbutikken har sitt opphav i byen, og har sikret seg sentrums beste beliggenhet.

- Vi åpner butikk for å kunne gi dere som kunder et enda bredere utvalg av merker og produkter. Vi åpner derfor butikken i Kristiansand for å kunne sette BliVakker på kartet, og for å kunne tilby byen noe nytt og spennende som trekker folk til byen vår.

Høgset forteller at butikken for tiden er under en byggeprosess, men selve åpningsdatoen holder de tett inntil brystet.

- Vi har satt en åpningsdato ganske snart, men vi holder dere på pinebenken en stund til.

[faktaboks]