Sørnett

Påstand om fire måneders fengsel for transport av hasj

Mandag 12. oktober 2020 ble en mann i 20-årene siktet for å ha transportert narkotika fra Oslo til Kristiansand. Han skal ha oppbevart 476g hasj i ei skulderveske.

Publisert:

Politimesteren i Agder har satt en mann i tidlig 20-årene under tiltale for overtredelse av narkotikalovgivningen. Bakgrunnen for tiltalen er at politiet beslagla ca. 500 gram hasj som tiltalte oppbevarte.

Det var natt til 12. oktober 2020 at mannen fraktet med seg ca. en halv kilo hasj på toget fra Oslo til Kristiansand. Mannen ble pågrepet i en rutinekontroll som politiet gjennomførte. Politiet avdekket i denne kontrollen at mannen hadde med seg et større parti hasj som han oppbevarte i sin skulderveske.

Saken ble behandlet i Agder tingrett 5. mai 2021.

Tiltalte erkjente straffeskyld etter tiltalen. I sin forklaring for retten uttalte han at han var i en presset situasjon. Han skulle frakte narkotika for en ikke navngitt person og skulle legge fra seg narkotikaen på en nærmere avtalt plass. Mottakeren hadde et dekknavn som tiltalte ikke ønsket å opplyse.

Aktor nedla påstand om at tiltalte bør få en straff på 4 måneder fengsel og betaling av saksomkostninger på kr. 5 000 - 10 000.

Forsvarer på sin side påpekte at det var tvil om hvor mange gram hasj tiltalte hadde oppbevart og at denne tvilen måtte komme tiltalte til gode. Forsvarer hevdet at tiltalte derfor måtte dømmes for oppbevaring av 250 gram hasj. Straffen vil i så fall være 75 dagers fengsel.

Dom i saken er ventet midten av uke 19.