Sørnett

Positive til Gullbarbie

Filip, Theodor og Julian vet godt hvem de ville stemt på til årets Gullbarbie. Foto: Matilde Hals

Filip, Theodor og Julian vet godt hvem de ville stemt på til årets Gullbarbie. Foto: Matilde Hals

Filip, Theodor og Julian fra musikklinjen på Vågsbygd videregående er svært positive til Gullbarbie-prisen.

Publisert:

- Det er en positiv ting som kan få aktørene til å slutte å markedsføre produktene på denne måten, sier guttene. 

Gullbarbie-prisen er rett rundt hjørnet, 28 februar kåres vinneren. Det er Press - Redd Barna Ungdom som hvert år deler prisen til den medie- og reklameaktøren som får ungdom til å føle seg verst.  

Tidligere har aktører som Victoria’s Secret (2019), blogg.no (2020) og Sophie Elise AS (2021) vunnet prisene for seksualisering av kropp og markedsføring av kosmetiske produkter og inngrep som unge blir utsatt for.   

Press har delt ut prisen siden 2010, og i år er de nominerte Brandy Melville, Protein.no og Onlyfans. Musikkelevene på Vågsbygd videregående skole syntes at det er lurt at de unge får være med å stemme og påvirke hvem som stikker av med prisen. 

Her kan du lese mer om nominasjonene.

Flere av de som har vært nominert har også markedsført produktet sitt via influensere på flere SoMe-plattformer. Det er ofte unge jenter og gutter som følger disse influenserne og i stor grad kan påvirkes av det de reklamerer for. 

I år har Press.no endret stemmesystemet etter stor debatt året før. Tidligere har de som stemmer måttet fylle inn alder. De som stemmer og er over 30 år blir luket ut, men tidligere har det har ikke vært noen garanti for at folk oppgir rett alder. Dette reagerte Sophie Elise Isachsen sterkt på da hun vant prisen i fjor. I år kan man stemme via Vipps. De tre guttene fra Vågsbygd videregående syntes det er lurt at de har endret på dette. 

Da guttene selv fikk spørsmålet om hvem de ville gitt sin stemme til i år, sa de seg enige. 

- Brandy Melville fordi de bare har en størrelse på klærne, kommer det fra trioen.