Sørnett

Reduksjon i anmeldte seksuallovbrudd

Antallet anmeldelser på seksuallovbrudd i Agder har minket siden 2018, men saksbehandlingstiden har økt.

Publisert:

I 2018 ble det registret 426 seksuallovbrudd, mens i 2019 sank det til 389, det er en reduksjon på 8,7%. Men selv om mengden saker har gått ned, har saksbehandlingstid økt, dette er grunnet en prioritering av eldre saker.

Seksuallovbrudd er delt inn i tre kategorier, antallet anmeldte voldtekter, seksuell omgang og voldtekt av barn under 14 og seksuell omgang med barn 14-16 år. Den største nedgangen har oppstått i saker som omhandler seksuell omgang og voldtekt av barn under 14 år. Her har det gått ned med 39%, fra 64 til 39 saker.

Men for det er ikke bare positive endringer, – Saksbehandlingstiden på voldtektssaker er et godt stykke unna målkravet på 130 dager. Vi har lenge vært bekymret for dette saksområdet. Det er en sakstype som står øverst på prioriteringslisten vår, I høst satte vi i gang et internt prosjekt for å få ned bunkene med gamle saker. Et eget team er etablert, der en gruppe jobber systematisk med å redusere eldre, alvorlige sedelighetssaker, sier politimester Kirsten Lindeberg