Sørnett

- Siden Venstre kom i regjering, så har de tydelige seirene uteblitt

Christian Eikeland, foto: Privat

Christian Eikeland, foto: Privat

Fylkesleder i Agder FrP Christian Eikeland ønsker nå en ren høyreregjering. Han mener Venstre har stått i veien for FrPs politikk. Venstres leder i Kristiansand, Ivar Bergundhaugen, er enige i at de har motsatt perspektiv i noen saker.

Publisert:

Etter nyheten om at FrP forlater regjeringen har flere ytret sine meninger. Christian Eikeland, fylkesleder i Agder FrP, postet i går et innlegg på facebook hvor han delte sine politiske synspunkt. Han forklarer at partiet har vært tydelige på at uskyldige barn skal hjem, men at de ikke aksepterer terrorister som bruker barn for å tvinge seg tilbake til landet. Dette kommer på toppen av ett års lang kamp for å få gjennomslag av FrP's-politikk. Han skriver videre at "siden venstre kom inn i regjering, så har de tydelige seirene uteblitt" og at han selv ønsker en ren Høyre regjering.

Dette innlegget får den sentrale politikeren Ivar Bergundhaugen fra Venstre med seg, som velger å svare på Eikelands innlegg. Han starter innlegget sitt med å gjøre det klart at han er en av dem som ikke ønsket å være i en regjering med FrP. Innlegget dedikeres til de personene som valgte å forlate partiet på bakgrunn av den "røde påstanden" om at Venstre bidro til mer FrP-politikk. Videre forklarer han at "Venstre i regjering har bidratt primært til mer Venstre-politikk", og at "en naturlig følge av det ble det altså mindre Frp-politikk".

Når Sørnett kontakter Christian Eikeland og Ivar Bergundhaugen, er de mer enn villig til å svare for seg. Eikeland forklarer via tekstmelding at poenget med innlegget var å få frem at etter Venstre kom inn som regjeringsparti, føler han og mange med han at politikken de ønsker å få gjennomslag på er vannet ut. Flere saker, blant annet bompengestriden, har han friskt i minne. Han viser til et positivt inntrykk av KrF og skriver han respekterer at de har tatt et retningsvalg. Han tror at dersom KrF er tydelige som et borgerlig parti og løsriver seg fra Venstre, kan det bli et godt borgerlig samarbeid mellom de to. På bakgrunn av dette vil han ikke anbefale å støtte en regjering der Venstre deltar.

[img200064_2RM]

Bergundhaugen på sin side tar samtalen over telefon. Han forklarer at han valgte å svare på innlegget for den generelle politikken. Han synes noe av det Eikeland skriver inneholder en viss sannhet og forteller at Venstre har fått gjennomslag på mye bra. Han mener partiets gjennomslag har motvirket noe av FrP-politikken. Noe positivt i og med at flere meldte seg ut på bakgrunn av samarbeid med FrP, og Venstre får nå muligheten til å motbevise dette. Ettersom det ikke lenger er flertallsregjering, gleder Bergundhaugen seg til utfordringene som det bringer med seg. Han håper det nå kan bli lettere å få gjennomslag på saker.