Sørnett

Sørlendinger klare for OL

SISTE TRENING: Birkeland la ut dette bildet før avreise forrige uke. Foto: Privat/Instagram

SISTE TRENING: Birkeland la ut dette bildet før avreise forrige uke. Foto: Privat/Instagram

Lars Helge Birkeland, Marte Olsbu og Simen Spieler Nilsen representerer Sørlandet under vinter-OL i Pyoengchang.

Publisert:

OL-sendingene starter i kveld kl. 01:05 norsk tid. Blant utøverne har Sørlandet tre medaljehåp i stallen, skiskytter Lars Helge Birkeland (Birkenes IL), skiskytter Marte Olsbu (Froland IL) og skøyteløper Simen Spieler Nilsen. (Arendal Skøiteklub)

Mål om å være beste nasjon
Sørnett snakket med Lars Helge Birkeland på telefon fra Sør-Korea tirsdag formiddag. Han er klar for OL-start, og håper på medaljefangst.

- Jeg har forventninger om at OL skal bli en opplevelse for livet, og at vi får fine dager med spennende konkurranser, sier Birkeland.

Dersom landslagsledelsen blir fornøyd med resultatet på normaldistansen, vil Birkeland også plass på stafettlaget. Her går startskuddet fredag 23.februar kl. 15:00.

- Som lag har vi en målsetting om å være beste nasjon. Jeg håper at jeg får muligheten til å vinne en medalje sammen med gutta på stafetten, legger Birkeland til.

Sørlendingenes foreløpige distanseuttak

Lørdag 10.februar kl. 12:15 er det sprint for kvinner. Her stiller Olsbu på startstreken sammen med Tiril Eckhoff, Synnøve Solemdal og Ingrid Landmark Tandrevold.

Mandag 12.februar kl. 11:10 er det jaktstart for kvinner. Hvis Olsbu går en god sprintetappe, er det store sjanser for at vi kan følge henne videre på mandag.

Torsdag 15.februar kl. 12:00 er det 20 km normaldistanse for herrer. Her vil Birkeland stå på startstreken sammen med Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen.