Sørnett

Spis ute uka - utsatt

Morten Johansen (markedsansvarlig) og Henning Ross Vestavik (prosjektleder). Foto: Privat

Morten Johansen (markedsansvarlig) og Henning Ross Vestavik (prosjektleder). Foto: Privat

Første uken i februar arrangeres matfestivalen "Spis ute uka". Dette blir annerledes i år for å unngå smitte og store folkemengder.

Publisert:

Hvert år arrangeres det «Spis ute uka». Dette er en matfestival som blir arrangert to ganger i året. Her kommer restauranter og kafeer i Kristiansand med gode mattilbud for å skape nye matopplevelser og få folk til å bruke restaurantene mer i ukedager. Til vanlig blir det arrangert den første uken i september og første uken i februar, men i år blir det annerledes.

[img217831_2RM]

- Alt er veldig usikker, så vi kan ikke si noe dato på når det skal arrangeres sånn det er nå. Vi driver og jobber med en "take-away-week" slik at man kan kjøpe mat og ta med seg det hjem eller på jobb, forteller prosjektleder Henning Ross Vestavik.

Ifølge Fædrelandsvennen ble det solgt 80.900 retter under "Spis ute uka" i 2018, noe som tilsier at matfestivalen er et populært arrangement. Daglig leder ved restaurant Hos Moi, tidligere Bølgen og Moi som har lang erfaring med arrangementet, mener det er en gjennomtenkt avgjørelse med tanke på smittevern.

[img217831_3LM]

- Jeg synes at det er veldig fornuftig med tanke på tidene vi står i. Det er viktig å utsette det i forhold til hva som var planlagt, men så er det like viktig å tenke fremover og offensivt i forhold til at man kan komme i gang og få det vanlig livet så fort som mulig, kommenterer Stian Tungland.