Sørnett

Får oppfylt sin store drøm

Martine Kårigstad Andersen ser frem til å bli en del av verdens beste håndballag. Foto: Heidi Ringlund

Martine Kårigstad Andersen ser frem til å bli en del av verdens beste håndballag. Foto: Heidi Ringlund

Den 19 år gamle sørlandsjenta Martine Kårigstad Andersen returnerer til sommeren til Vipers Kristiansand. Nå ser hun frem til en hverdag blant verdens beste håndballspillere, men først møter hun Vipers med Follo.

Publisert:

19 åringen spiller inneværende sesong for Follo HK i Rema 1000-ligaen, der hun har tatt store steg. Kårigstad har også etablert seg som en viktig brikke på juniorlandslaget (LK2002). Nå belønnes det harde arbeidet med overgang tilbake til drømmeklubben og et av verdens beste håndballag, Vipers Kristiansand. 

- Det er egentlig helt surrealistisk at jeg har fått dette tilbudet. Det føles helt utrolig. Vipers er verdens beste håndballag, og da få et tilbud av dem betyr enormt mye for meg. Det er en stor drøm som blir til virkelighet, sier Andersen

- Hadde du flere tilbud på bordet?

- Det var ikke mange andre konkrete tilbud. Jeg har kun konsentrert meg om å prestere best mulig for Follo, men da Vipers ble aktuelt, var det aldri noen tvil. Hvilket som helst lag kunne meldt interesse, men valget hadde blitt Vipers. Nå handler det om å fullføre bra med Follo. 

På spørsmål om hva hun tror Vipers ser i henne, svarer Kårigstad Andersen, at hun tror de ser på henne som en lærevillig spiller, og på farten og temposkiftene hennes. 

- Som håndballspiller vil jeg si at jeg har en veldig iver til å bli best, bra temposkifte, liker å utfordre mye, og liker å gå på mål. Dette er kanskje noe Vipers har sett i meg og kan få bruk for. 

- Hvem er Martine i gruppen?

- Utenfor banen blir jeg kalt “lagets klovn” i Follo. Jeg liker å tulle og lage god stemning. På banen derimot er jeg den seriøse typen. Jeg setter krav til meg selv og andre. Jeg liker å ta ansvar, det er jeg ikke redd for. 

Vipers og landslaget er det store målet
 Kårigstad Andersen blir sett på som et lovende ungt talent, og kan ha en lang karriere foran seg. Hun har flere kamper for juniorlandslaget, og når hun blir spurt om hva målet videre for karrieren er, og om hun har en drømme liga eller et drømmelag å spille for, er svaret kontant.

- Som jeg har nevnt tidligere, Vipers er verdens beste håndballag. Det er dette som er den store drømmen og målet mitt for klubblag. Det fins ingen andre lag som kan overvinne den følelsen av å få spille for Vipers. Det er her jeg vil spille. Når det kommer til landslag så er drømmen selvfølgelig å spille for seniorlandslaget. Det er et trangt nåløye, men det er det jeg jobber for hver dag. 

- Hva tenker familien din om at du valgte Vipers? 

- De støtter valget mitt, og er glade på mine vegne. De kjenner mine mål og ambisjoner, så de har stor tro på meg. Hadde de ikke vært enig med meg, hadde jeg fått beskjed om det. Vi er ærlige med hverandre. 

Landslagssjefen har stor tro på 19 åringen
Bente Lunke Norum som er trener for juniorlandslaget (LK2002) har bare positive ting å si om Kårigstad Andersen. Hun har stor tro på at sørlandsjenta kan nå langt som håndballspiller. 

- Martine er en veldig spennende spiller. Hun er utradisjonell, har god teknikk, fin høyde og fått bygd opp god fysikk. Skuddteknikken hennes er spesiell. Fortsetter hun det gode arbeidet kan det bli en ekstremt spennende fremtid. 

Når det kommer til hvordan hun oppfatter Kårigstad utenfor håndballbanen, humrer hun litt før hun tar seg inn og skryter.

- Martine er en gøyal jente. Hun er jordnær, veldig fin og ivrig, samarbeidsvillig jente, og dedikert. Kanskje litt forvirra også. Hun kan gå fra å glemme genseren sin i garderoben, til å være en veldig seriøs figur på treningsfeltet. Når hun er på trening, så er hun på trening. Når det er fri fra trening, er hun en god humørspreder. 

- Hvor langt tror du Martine kan nå?

- Med det potensialet hun har, kan hun nå så langt hun vil, tenker jeg. Hun har fått godt med spilletid i Follo, så får vi håpe at hun får en del spilletid i Vipers også. Jeg tror hun er mentalt klar for den utfordringen. 

Møtes på lørdag
Nå på lørdag møtes nettopp Kårigstads nåværende klubb Follo mot Vipers Kristiansand i Aquarama. Hun ser frem til å spille for et større publikum og et veldig godt håndballag. 

- Det blir selvfølgelig kjempekjekt å spille. Det blir mer folk på tribunen enn hva vi har spilt for de siste kampene. Vipers er også store favoritter, men vi ga dem god kamp sist, spesielt i første omgang der vi ledet. Vi har tro på å gi dem en tøff match denne gang også.

[faktaboks]