Sørnett

Storsatsing for gladiatorene

Gladiators-legenden Gjøran Thomassen er klar for nok en sesong. FOTO: Arkiv

Gladiators-legenden Gjøran Thomassen er klar for nok en sesong. FOTO: Arkiv

Ny sesong er på trappene for Kristiansand Gladiators som igjen skal spille i Eliteserien. Ny trener fra Sverige og nye spillere skal bidra med både entusiasme og inspirasjon.

Publisert:

- Det er veldig gøy at vi er oppe igjen nå. Vi har jo vunnet denne greia tidligere, så det er jo her vi hører hjemme, og jeg tror vi har gode muligheter for å få til en god sesong. Nå har vi fått inn en ny trener blant annet, og mye ser bedre ut enn på samme tid i fjor så dette blir bra, sier Gjøran Thomassen.

Gladiators spilte under fjorårets sesong på det nest øverste nivået, og rykket i utgangspunktet ikke opp, men fikk en friplass som åpnet seg, og blir igjen å se i årets Eliteserie. Gladiatorene fra Sørlandet har vunnet serien en gang tidligere, men det begynner å bli noen år siden. Ambisjonene er ikke like store denne gang, men på sikt håper man at det igjen skal være mulig å kjempe om edelt metall

Den største sportsbegivenheten i verden ble spilt på søndag, og tradisjonen tro er den amerikanske fotballfeberen på sitt høyeste rundt disse tider. Sesongen er altså ferdig i USA, mens man i lille Norge, er godt i gang med forberedelsene til 2019-sesongen.

Søndag var det stor stemning ved Universitet i Agder hvor det var laget til en aldri så liten samling for de som ville se Super Bowl i godt lag, natt til mandag. Arrangøren for dette var spillere og ledere for det amerikanske fotballaget i Kristiansand, Kristiansand Gladiators. Spillerne som ikke har trening på mandag fulgte nøye med på sine idoler, og det mange mener er tidenes beste quarterback, Tom Brady, skuffet ikke. Han var delaktig i en ny seier for sitt kjære Patriots som igjen ble mestere.

Tirsdag var det derimot tilbake til hverdagen for gladguttene fra sør, og der ventet naturligvis mangeårige trener, Gjøran Thomassen og den nye treneren for året, svenske Leo Billgren.

Svensken har lang erfaring fra den svenske Superserien, og Superettan, sist med laget Tyresø Royal Crowns. Tidligere har Billgren trent ulike landslag i Sverige, og har alltid vært sterkt involvert i juniorlag der han har coachet tidligere.

Gladiators har ikke bare rustet opp med ny trener, man har også fått inn et par nye spillere som er ventet å forsterke laget ganske kraftig. En quarterback fra Sverige, Dennis Isberg navn er signert. Isberg som fortsatt kun er 20 år startet for Sveriges u19 landslag i VM i 2018. Isberg spilte i Sverige for nettopp den nye treneren, Leo Billgren.

- Vi har fått inn blant annet, Leo som vi har store forventninger til. Han skal være veldig bra, og vi trenger et par som går foran med eksempel, og det håper vi han kan gjøre.

Som vanlig ventes det mange dugnadstimer for å få alt til å gå rundt. Gladiators må ofte ut på reisefot, da bortekampene stort sett er i Oslo-området som da inneholder en ganske solid busstur. Heldigvis er det en god sammensveiset gjeng som gleder seg til turene forteller Simen Leikanger som er blant spillerne på laget:

- Vi ser ikke på de lange reisene som noe negativt. Det er veldig sosialt, og vi har et veldig bra samhold og det er bare gøy, og være samlet de gangene det er bortekamp. Turen hjem er jo selvsagt ekstra morsom om det blir seier, smiler han lurt.

Kristiansand Gladiators sesongåpner i Mai, og har som mål om og ikke rykke ned, og være konkurransedyktige i hver kamp de spiller:

- Vi spilte jo på lavere nivå i fjor, så vi skal ikke ha for store forhåpninger. Når det er sagt tror jeg ikke vi rykker ned, og vi bør kunne få med oss noen gode seirer her, og jeg tror vi kan slå alle på en god dag, sier Thomassen.