Sørnett

Stafett for livet i Kristiansand

Endelig skal "Stafett for livet" gjennomføres etter to år med pandemi. Foto: Kreftforeningen

Endelig skal "Stafett for livet" gjennomføres etter to år med pandemi. Foto: Kreftforeningen

Etter to år med pandemi skal endelig Kreftforeningen få gjennomføre “Stafett for livet”, den 28-29. mai, ytterst på Tangen.

Publisert:

I kreftforeningens “Stafett for livet” går lokalsamfunnet sammen for å vise sin støtte til dem som er eller har vært berørt av kreft. I 24 timer deltar lag av familier, venner, skoler, foreninger, arbeidsplasser og andre på stafetten. Stafettleder Tor Kristian Ludvigsen er svært engasjert i temaet, og gleder seg til årets arrangement. 

- Stafetten symboliserer at kreft aldri tar pause, men er der hele døgnet, og at det alltid bør være noen på banen for den som er syk. Jeg er forelsket i hele opplegget. Det er et omsorg og familiearrangement, og en arena for alle som er berørt av kreft. 

[img233965_2RS]

Ludvigsen sier de sliter med å få frivillige, og påmeldingen har gått litt trått til nå, men håper på flere jo nærmere datoen kommer, og lover et flott arrangement med noen fine gjester. 

- Nå i begynnelsen går det litt trått. Jeg får inntrykk av at folk er litt trege å komme seg ut. Det er 14 lag til nå som har meldt seg på. Vi er 10-11 stykker som planlegger det. På dagen trenger vi 40-50 stykker. Så vi sliter med å få frivillige, men det gjelder ikke bare i kristiansand, men i hele landet. Vi skal klare å lande et greit arrangement uansett hvor lite frivillige vi er. Ordføreren kommer for å åpne arrangementet, og vi får besøk av blant andre Adrian Amara og Amalie Eldnes, som skal ha konsert. 

Lene Håland fra kreftforeningen sier at det er veldig viktig med frivillige for å kunne få til et slikt arrangement, da Stafett for livet er drevet av frivillige. Derfor håper de, og ønsker de at flere melder seg som frivillige.

- Et arrangement som dette betyr mye for kreftforeningen og for alle som er berørt av kreft. De frivillige har gjort en kjempejobb, og er i full gang med å planlegge årets Stafett! 

Kreftforeningen skal selv stå med egen stand, og har et åpent lag der folk kan være med å ta noen runder. Håland gleder seg til å oppleve arrangementet. 

- Jeg gleder meg til å oppleve arrangementet. Kreftforeningen kommer til å ha en egen stand, og jeg skal også hjelpe til i frivillig gruppen. Jeg vil virkelig oppfordre alle til å melde på lag, eller være med som frivillig på selve arrangementsdagen, da dette er et fantastisk omsorgsarrangement. 

[img233965_3LF]