En forrykende åpning satte tonen for kvelden da Start feide forhåndsfavoritt Brann av banen

Publisert:

Sørlandshallen: Start-Brann 3-1

Start og Brann møttes fredag til en treningskamp som betydde litt mer enn vanlig for disse to lagene. For Start var dette første gangen de skulle møte et lag fra samme divisjon denne oppkjøringen, mens Brann skulle prøve på noe de ikke har klart siden mai i fjor: å holde nullen.

Det røk etter to minutter da Jonathan Braut Brunes la igjen en ball til Alagie Sanyang som trillet ballen i lengste hjørnet og satte Start foran med 1-0.

To minutter senere var Start på farten igjen med nok en lang ball som ble klarert til Braut Brunes som på en volley klinket inn 2-0 for de gule og svarte i Sørlandshallen. Med det var Starts pangstart et faktum.

Etter Starts sjokkåpning roet kampen seg mer, det var flere småsjanser for begge lagene som det kunne blitt noe av, men lagene gikk inn til pause med 2-0.

I andre omgang så det litt mer ut som at Brann hadde fått samlet troppene. Erlend Hustad som kom inn på Branns høyre side, satte en kjempesjanse utenfor til hans store frustrasjon.

I det neste angrepet spilte Start seg nydelig gjennom Branns forsvar. Bjarni Mark Antonsson satte enkelt inn 3-0-målet for Start.

Andre omgangen roet seg, med flere bytter som vi er vant med å se i treningskamper, men et av kampens høydepunkter kom da Startveteran Henrik Robstad flikket ballen elegant over en Brannforsvarer.

Da kampen nærmet seg ferdig, og de mest rastløse hadde reist seg fra sine seter, ble tidligere Startspiller Kasper Skaanes spilt gjennom. Bergenseren satte kontrollert inn Branns trøstemål, og kampen endte 3-1.

Branns målskårer var overrasket over Branns prestasjon. - Jeg skjønner at folk ikke forstår hva vi prøver på. Vi får ikke til noe som helst, det må vi hjem å analysere, for om vi stiller opp sånn her i Obosligaen, har vi ikke mye å gjøre der heller. Sånn her kan vi ikke se ut.

Mens Starts nye stopperkjempe Vito Wormgoor var mer positivt overrasket over det hans lag presterte. - Det var veldig bra, jeg syns vi var gode både med og uten ball. Jeg syntes man ser det vi har trent på de siste ukene, så totalt sett er jeg veldig fornøyd.