Sørnett

Stor økning i hotell- og campingbestillinger til sommeren

Hotelldirektør ved Radisson Blu Caledonien Hotel, Hege Julianne Nevestad, satser på en like god juli som fjoråret. Foto: Privat

Hotelldirektør ved Radisson Blu Caledonien Hotel, Hege Julianne Nevestad, satser på en like god juli som fjoråret. Foto: Privat

Det virker som mange tenker å ta turen til Sørlandshovedstaden i sommer. Hotellene i Kristiansand merker en økt interesse fra i fjor, da flere av hotellene var nesten fullbookede i juli.

Publisert:

- Vi går en travel sommer i møte, forteller Hege Julianne Nevestad som er hotelldirektør ved Radisson Blu Caledonien Hotel.
- Bestillingene begynte å komme tidligere i år sammenlignet med fjoråret, og største rushet kom etter påska, sier Nevestad. Selv om hun forventer at juli vil bli fullbooka, understreker hun at det fortsatt er rom ledige. I fjor hadde Caledonien et belegg på 97,5 prosent i juli.

[img220872_2RM]

Også hos Thon Hotell Norge har de merket et større trykk på bestillingene.
- Til nå har vi ca 20 prosent bedre belegg sammenlignet med samme tid i fjor, forteller Raymond Kirknes som er direktør for både Thon Hotell Norge og Thon Hotel Parken.

Mesternes mester
- Mange har fått øynene opp for Sørlandet, sier Kirknes. Han trekker fram hvordan NRK-programmet "Mesternes Mester" har hatt en stor påvirkning på dette. Bestillingene kommer fra hele landet, men spesielt fra Østlandet og Trøndelag.
- Vi merker også at at Widerøe sin direkterute fra Bodø til Kristiansand har gjort at flere fra nord tar turen sørover. Det gode været gjør at mange ser på Sørlandet nesten som syden, sier Kirknes.

[img220872_3LM]

Hos Clarion Hotel Ernst er tendens den samme for sommerbestillingene.
- Vi ser at når smitten synker i landet, så øker bestillingene, forteller hotelldirektør Kristoffer Eastwood. Kampanjene Nordic Choice Hotel har kjørt, hvor gjestene kan kjøpe hotellpakker på 5 - 10 netter som kan benyttes på alle hotellene i kjeden, har vært veldig populære. Kristiansand har her vist seg som en av de mest populære feriebyene.

Stor pågang
Camping-plassene i regionen opplever også økt pågang. Flere av plassene forteller at bookingene er enda større enn i fjor, og Kristiansand feriesenter trekker fram at pågangen har vært ekstremt stor. Åros feriesenter kan melde om at skoleferien allerede nærmer seg fullbooket. Forskjellen fra i fjor er at i år så har bestillingene kommet jevnt hele tiden.

[img220872_4RM]

Aktiviteter
De tre hotelldirektørene er enige om at Dyreparken og det gode klima er viktige årsaker til at folk legger ferien sin til Kristiansand. Men skjærgården, turområdet og tilgjengeligheten er også viktige faktorer. Markedssjef i USUS AS - Visit Sørlandet, Mona Konuralp, trekker fram at stadig flere sommerturister ønsker å fylle sin sørlandsidyll med aktiviteter.

- Fotturer i fjellet, vannaktiviteter og sti-sykling er noen av de populære aktivitetene som turistene etterspør, forteller Konuralp. Mange ønsker også å besøke de såkalte "hvite byer" som refererer til den hvite trehusbebyggelsen i flere av sørlandsbyene.

[img220872_5LF]