Sørnett

Stor pågang med å levere ting

Håvard Abusland og Siri Ettestøl opplevd eksta stor pågang i korona-tiden ved å levere ting. FOTO: Nora Victoria Evjen

Håvard Abusland og Siri Ettestøl opplevd eksta stor pågang i korona-tiden ved å levere ting. FOTO: Nora Victoria Evjen

Koronapandamien har gjort at flere nordmenn har tilbrakt mer tid hjemme og fått mer tid til rydding. For gjenbruksbutikken på Nedenes er det alltid stor pågang på denne tiden fra kunder som ønsker å levere ting, men butikken kjenner på ekstra stor pågang i år. 

Publisert:

- Det pleier å være sånn rydde-tid i forbindelse med påske og ferietid og da merker vi det gjerne, sier Siri Ettestøl, arbeidsleder i gjenbruksbutikken på Nedenes.
- Jeg synes vi får veldig variert utvalg av ting, det er faktisk noen ting jeg må si nei til, sier Håvard Abusland, arbeidsleder i møbelavdelingen.

Siri forteller videre at det er mange som kommer innom butikken og spør om de vil ha ting. Noen har til og med kjørt rundt med bagasjen full i to måneder for å spare det til butikken på Nedenes. Kundene kommer gjerne helt fra Porsgrunn og Kristiansand for å besøke butikken, men også lokale fra Arendal og Grimstad.

[img207995_2LM]

Bok-stopp
- Nå sier jeg nei til bøker, for vi har så mye, forteller Siri. Butikkens store lager er fullt og derfor blir det noen ukers bok-stopp. Siri opplyser at det ikke er uvanlig med bok-stopp i perioder.

En annerledes gjenbruksbutikk
Gjenbruksbutikken som ligger på Nedenes og driftes av ProFlex. ProFlex tilbyr uføretrygde som ønsker å jobbe, tilrettelagt arbeid i forskjellige avdelinger.
- Det er mange som bare sitter hjemme og ikke trives med det. Som er 100% uføretrygda og da er ProFlex en god mulighet å komme seg ut på, sier Håvard.

 

ProFlex skal gi de ansatte mestring og utvikling gjennom arbeidsoppgaver, trivsel og et sosialt fellesskap.

- Alle skal prøve å gjøre noe nyttig som skaper mestring, sier Håvard.

[img207995_3RM]

David Junker Ohldieck er en av dem som jobber i gjenbruksbutikken. David sorterer tøy og sko, men også andre ting som kommer i søppelsekkene. Han ønsker at flere leverer inn tøy til butikken som han kan sortere. David sitt humør og smil har en smittende effekt. Han er glad i jobben sin og liker ikke å ha fridager. David har stålkontroll på hvor de forskjellige tingene er i butikken og viser deg gjerne rundt på en guidet tur.

Kunde
Tor Andre Danielsen har vært innom gjenbruksbutikken på Nedenes for å handle til hjemme sitt. Hør lydinnslag for å finne ut hva han har handlet.

[img207995_4LM]

[img207995_5LF]