Sørnett

Stort valg

Veiledning i Rådhuset. Her kan du komme for en god samtale om fremtiden.

Veiledning i Rådhuset. Her kan du komme for en god samtale om fremtiden.

I dag åpnet Samordna opptak og elever over hele landet kan nå søke seg inn i høyere utdanning. Noen står helt fast og noen vet akkurat hva de vil studere. Som en del av "En By For Alle" arrangeres det veiledning i Rådhuset i dag.

Publisert:

- Du merker et helt annet stress hos elevene nå som det nye året har kommet, forteller studieveiler Jofrid Meidell.

Hun skal bruke dagen på å hjelpe til med veiledning, både for fremtidige og dagens studenter. For ofte kommer det studenter til henne som ikke er fornøyd med studievalget sitt eller som lurer på om det kan brukes til noe mer.

- Det er lett å bli stressa og tenke for mye, derfor kan det være godt å snakke om hva man tenker og jobbe med å finne muligheter.

En som føler seg sikker på valgene sine er Nicolay Kragstad Bjørndahl som går studiespesialisering på Kvadraturen. Han ønsker å enten studere på Politihøgskolen eller noe innenfor administrasjon.

- Jeg har takket nei til tilbud om hjelp for å finne ut hvor jeg vil, men muligheten for hjelp er der.

[img174781_2RM]

Utenom fellestimene på skolen med karriereveiledning har han selv funnet ut hva han vil. Han stresser ikke heller med valget han skal ta.

- Jeg har funnet ti skoler jeg er interessert i, så har jeg jo mange måneder på å finne ut hvilken jeg ønsker å gå på mest.

Mange unge lurer veldig på hva de skal gjøre og til dem har Jofrid et godt tips.

- Ikke hold det inne eller gjør det til et stort problem, det finnes noe for alle.

[img174781_3LM]