Sørnett

Syengasjement blant unge

Ingrid Myrland Johansen. Foto: Matilde Hals

Ingrid Myrland Johansen. Foto: Matilde Hals

Verkstedet arrangerer aktiviteter jevnt over året for å trekke flere unge til biblioteket. I går var det sykurs for nybegynnere som sto på programmet.

Publisert:

- Jeg hadde lyst til å lære å starte syprosjekt alene, sier Ingrid Myrland Johansen.  

Johansen er en av de som deltok på sykurs. Hun meldte seg på for å få symaskinen i gang og inspirasjon av andre, og hun forteller at hun setter pris på et sosialt møtepunkt. 

I fjerde etasje på biblioteket fylles rommet av seks symaskiner, fargerike stoffer og during fra maskinene. 

Verkstedet er et samarbeid mellom Kunsthallen og biblioteket og er en ungdomssatsning. Målet med verkstedet er å nå ut til ungdommen og vise at biblioteket er noe mer enn at man må sitte stille og lese bøker. De skal nå ut til ungdommen gjennom kunstrettede aktiviteter, og nå har vårprogrammet for Verkstedet kommet ut. Alle mellom 15 og 25 år kan melde seg på. Det tilbys kurs som sykurs, riso-klubben og tegneserieverksted denne våren, forteller Maria Olsen som er arrangør for Verkstedet. 

- Hva er motivasjonen for å holde på? 

- Motivasjonen er å trekke ungdom til huset med kunstrettede aktiviteter, sier Olsen. 

Johansen tror at hun kan få lært noen tips og triks på kurset og tenker allerede på hvilke program hun skal melde seg på neste gang. 

- Har du vært med på flere kurs? 

- Nei, men jeg har lyst. Det virker som et lavterskeltilbud, sier Johansen. Det kan Olsen bekrefte. 

Siri Stokkeland, som er kursholder på sykurset, har ikke holdt noen kurs for Verkstedet før, men hun syntes det er veldig gøy samtidig som det er hyggelig sosialt og hyggelig å lære andre.  

Kursene Verkstedet holder er gratis, og holdes på onsdager fra 16-19. De mest populære kursene er sykurs for nybegynnere og riso-klubben, sier Olsen. Risografikk er en enkel og miljøvennlig trykketeknikk som ligger et sted mellom det analoge og det digitale. Printeren fungerer som en vanlig kopi- og printermaskin, men den trykker i silketrykk-kvalitet med et unikt resultat. Denne våren blir det sykurs for nybegynnere hver måned, og verkstedet stiller med det utstyret man skulle trenge. 

- Tilbakemeldingene på kurset har vært utelukkende positive, sier Olsen.