Sørnett

Tiltalt for å ha slått kvinne i ansiktet

Rettsal 10, hvor rettsaken finner sted. Foto: Inga Gaustad

Rettsal 10, hvor rettsaken finner sted. Foto: Inga Gaustad

Mann i 20-årene tiltalt vold mot kvinne. Risikerer 75 dager i fengsel.

Publisert:

Tirsdag gikk rettsaken mot en ung mann tiltalt for brudd på straffeloven §271 i Kristiansand Tingrett sal 10.

Den unge mannen i 20-årene er tiltalt for å ha slått en kvinne to ganger i ansiktet, med hensikt, til hun falt og traff hodet i asfalten. Hendelsen skjedde ved et busstopp i Hannevika.

Da tiltalen ble lest opp i retten, erkjente den tiltalte ikke straffskyld.

Han forteller at han hadde vært på fest med fornærmede tildigere samme kveld. Tiltale hadde inntatt flere rusmidler, og forteller at han husker lite fra kvelden. Det han husker er at den fornærmede og hennes kjæreste kranglet da han kom til busstoppet. Derfor begynte han å knuffe med kjæresten. Da skal kvinnen ha kommet mellom dem og blitt truffet. Han vet ikke hvordan hun havnet i bakken men han og kompisen sluttet å sloss umiddelbart da hun falt.

Når fornærmede kommer til vitneboksen, smiler hun til tiltalte og utveksler blikk. Gjennom hele utspørringen svarer hun ofte kort "nei" og "husker ikke". Hun forteller selv at grunnen til at hun falt i bakken var at hun var svært beruset og snublet i fortauskanten.

De neste som får ordet er to kvinner som var vitner til hendelsen. Disse to kvinnene blir tatt inn i salen hver for seg, men forteller samme historie. Den er annerledes enn den fornærmede har fortalt selv. De forteller at de var omtrent 20 meter fra busstoppet da de hørte skriking, og løp til stedet for å se hva som skjedde. Det de så var tre personer som sto midt i veien og kranglet, ikke på fortauet, slik fornærmede fortalte. I følge deres forklaring skal kvinnen ha løpt til krangelen mellom mennene for å stoppe dem og da fått to slag rettet mot seg. Et av disse traff, og hun falt i bakken.

Tiltalte rister på hodet og ser tomt ut i luften da kvinnene kommer med sine forklaringer.

Vitnene ringte både politi og ambulanse, kvinnene ble tatt til legevakten. Legevakta dokumenterte at fornærmede fikk et kutt i hodet, men hun skrev seg ut dagen etter på eget ansvar. Da dokumentet ble presentert av aktor Sakar Hawamandi, ønsket ikke fornærmede at det skulle bli lest opp.

[img202265_2RM]

Etter vitneutspørringene sier aktor at vitneutsagnene til de to kvinnene bør legges mest vekt på. Hun begrunner dette med at de ikke hadde noe forhold til noen av de involverte. Hun mente at de var redde for å si noe som ikke var riktig, og de var ærlige om det var noe de ikke visste. Aktor la ned påstad om fengeselstraff i 60-75 dager.

Forsvarer Robert Dyrnes Hovland mener at hans klient ikke skal straffes for hendelsen, og legger til at tiltalte i begynnelsen av februar skal starte et ettårig program hvor han får hjelp til avrusning og sinnemestring. Om han blir domfelt vil dette hindre han i få den hjelpen har trenger.