Sørnett

Uenighet om koronapass

Hundrevis av folk møttes for å demonstrere sammen på lørdagskvelden. Foto: Alexander Søfteland

Hundrevis av folk møttes for å demonstrere sammen på lørdagskvelden. Foto: Alexander Søfteland

Lørdag 22. Januar demonstrerte mange i Kristiansand sentrum mot koronapass og tiltakene mot viruset. Jørgen Kristiansen (KrF) mener at koronapass kan være en god løsning.

Publisert:

-Vi må ikke sove! Plutselig våkner vi i et totalitært smitteverndiktatur og politistat! Slik avrunder Vibeke Sandåker sin appell under demonstrasjonen som pågikk lørdag kveld 22. Januar i Kristiansand sentrum. Der hadde flere hundre mennesker samlet seg for å si sin mening om tiltakene som gjelder og koronapass som en eventuell løsning i nær framtid.

Kjemper for frihet
Sandåker forteller til Sørnett at det var gruppen Våkne Hjerter - Sørlandet som sto bak arrangementet. I følge Facebook-gruppen deres kjemper de for "Kjærlighet, sannhet og frihet!". -Det ble en fantastisk dag med masse gode appeller, underholdning, samhold og alvor, sier Sandåker. Hun mener at restriksjonene som gjelder i forhold til korona er for dårlig begrunnet og svekker friheten til vanlige folk.

[img228011_2LM]

Arrangementet var en del av World Wide Rally for Freedom som strekker seg over 155 byer rundt om i verden. - Dette er et fredelig arrangement der vi viser at vi står samlet i det som skjer, og står opp for ikke bare vår frihet og våre rettigheter, men også for våre medborgere i andre land der det er innført mye verre og mer inngripende tiltak enn vi har hatt til nå, forteller Vibeke optimistisk.

Hun mener at det er viktig at vi unngår å innføre løsninger som vaksinetvang og koronapass. Dette mener Sandåker vil føre til en urettferdig segregering av ikke-vaksinerte og vaksinerte som kan være en farlig utvikling for                                                                 samfunnet.

[img228011_3RM]

Har selv vært smittet av viruset
Kristiansand-politiker Jørgen Kristiansen (KrF) har tatt tre vaksinedoser og forteller at han selv trolig var en av de første i Norge som fikk påvist covid-19-viruset. Derfor tar han sykdommen svært alvorlig, og oppfordrer også andre til å ta vaksinen.


-Koronapass kan være fornuftig i en situasjon sånn som vi har hatt det til nå, sier Kristiansen. Videre forteller han at det ikke er sikkert det vil være nødvendig dersom man oppnår flokkimmunitet, som han tror vi nærmer oss veldig.

Som å kjøre bil uten sertifikat
-Tror du en koronapass-løsning vil være en urettferdig behandling mellom ikke-vaksinerte og vaksinerte?


-La meg komme med et godt eksempel: Hvis du skal ut å kjøre bil, så må du jo ha sertifikat, hvis du ikke har det får du ikke kjøre bil. Dette mener han hadde vært samme situasjon for de som eventuelt ikke hadde fått koronapass. -Velger man da å ikke ta vaksinen, får det noen konsekvenser som for eksempel å ikke kunne dra ut på byen, sier Kristiansen.

Han presiserer at i et samfunn er vi avhengige av hverandre og da må vi spille på lag for å hjelpe hverandre. -Hvis noen ikke velger å samarbeide, kan sykehus og helsevesen få full kollaps fordi det blir for mange på sykehuset, noe som kan gå utover andre pasienter, sier Kristiansen. Derfor mener han at folk må kunne velge fritt selv om man vil ta vaksinen eller ikke, men de må vite at valget får visse konsekvenser.