Sørnett

Vil ha mer poker i Kristiansand

Esben Mogensen, foto: Eirik Langemyr

Esben Mogensen, foto: Eirik Langemyr

Poker er populært blant unge. Mandag 11. februar ble den første pokerturnering holdt av UGA.

Publisert:

- Røk på tress! Jeg hadde to konger på hånden, så kommer det en konge på bordet og da må man bare spille, ler Lars Even, som er student ved UiA.

"Texas holdem" er den vanligste måten å spille poker på. Da får du to kort på hånden, deretter blir det lagt ut fem kort på bordet. Så gjelder det å ha kort som er relevante for hverandre.

Mest fokus på samhold

- UGA er en studentuke, der det er mest fokus på samhold og trivsel. Grunnen til at vi valgte å arrangere en pokerturnering var interessen. Unge interesserer seg for poker, noe som kom godt frem ikveld! Det var gratis å være med, men vinnerinstinktet kom frem, sier Esben Mogensen, som er programleder for UGA.

- Mange føler seg ensomme. Studietiden kan være vanskelig, derfor kan det være bra å ha et sted som Østsia, der folk kan treffes. Jeg håper det vil komme flere pokerkvelder i fremtiden.

Poker i Norge

Poker er lite utbredt i Norge. Offentlige pokerarrangement med pengeinnsats er ulovlig, men selv om det er ulovlig foregår det flere pokerarrangement privat. Dette kan foregå via private grupper, eller andre steder offentligheten ikke har kontroll over. Men å spille poker i et privat fellesskap uten et profesjonelt preg er lovlig innenfor et visst regelverk.

Cirka 2,2 millioner nordmenn spiller pengespill. Hjelpelinja blir oppringt av 122 000 nordmenn hvert år der 86 prosent er menn og 14 prosent er kvinner. De mest problematiske spillene er nettcasio, poker og nettpoker.

- Poker burde bli lovlig!

Lars Even Mathisen var med å spille under gårsdagens pokerturnering. Han røk dessverre ut ganske tidlig, men syns det var gøy å være med.

[img190060_2RM]

- Man merket at det var et mindre fokus på premiene, og mer fokus på å ha det gøy, sier Lars Even, som selv syns det er gøyere å spille når det er fokus på premien.

- Jeg syns poker burde bli lovlig i Norge. Folk burde kunne bestemme selv hva de vil bruke penger på.