Sørnett

Nytt fristed for muslimske kvinner

Den nye moské i Kristiansand vil få en egen kvinneavdeling. Dette vil åpne nye muligheter for kvinnefellesskapet «Sisterhood».

Publisert:

- Vi jobber alle med å nedkjempe og minske all ekstremisme, skepsis og intoleranse fra oss og mot oss, uttaler Lejla Mujanovic.

Hun ville bare svare på spørsmål fra Sørnett på epost.

 

Åpent for alle kvinner

Mujanovic er leder for «Sisterhood» som er ett felleskap for kvinner som treffes for å stifte bekjentskap, være sosiale og dele kunnskap. De er en del av den Muslimske Union i Kristiansand, men er åpent for alle kvinner uansett religion.

 

– Når den nye moskeen åpnes vil felleskapet endelig få eget areal som bare er for kvinner. Det vil bli egen inngang, bibliotek, kontorer og studierom som vil gi «Sisterhood» flere muligheter, og løsninger tilrettelagt for rullestolbrukere og barnevogner, opplyser Lejla.

 

Kunnskap står øverst på listen[faktaboks]

- Vi har planer om å starte med en mer strukturert og jevnlig utdanning. Egne studierom vil gjøre det lettere å undervise i forskjellige aldersgrupper, forteller Mujanovic.

 

Hun forteller oss også at de fokuserer på sosiale sammenkomster utenom møtene, som for eksempel matfester, bowling, svømming og turer. Dette gjør de for å bli bedre kjent på en uformell måte. Men hovedfokuset til «Sisterhood» er kunnskap.

 

- Vi jobber tett med styret i «Muslimsk Union» for å sette fokus på riktig kunnskap. Vi har et tema på hvert møte som vi snakker om, for eksempel grunnlaget for islam, hva man må passe på som muslim og muslimske kvinners rettigheter, forteller lederen.

 

Hun nevner til slutt at gruppen ikke er et diskusjonsforum.

 

- Vi ønsker ikke at kvinner skal komme å debattere med oss, men at de skal lære og høre på foredragene våre, avslutter hun i sin epost.

 

Positiv til egen plass

Leder for «Muslimsk Union» i Kristiansand, Akmal Ali, sier at ett slik kvinnefelleskap er viktig for det muslimske og det norske samfunn.

 

- Dette er en plass der kvinner kan diskutere utfordringer de møter på i hverdagen, forteller Akmal Ali.

 

Han forteller at hvis det er noen som føler seg undertrykte kan de komme til gruppen for å få støtte eller hjelp.

 

- Det er bra vi får en ny moske der kvinner får sin egen plass. Det har vi dessverre ikke kunne tilbudt i de gamle lokalene, sier den muslimske lederen i Kristiansand.