Sørnett

OL skaper flatskjerm-feber

På TV-jakt: Ali Abdullah Ahmed og kona Kaaha Hassan Asmara vil gjerne ha en ny TV før OL. Foto: Joachim Høyer

På TV-jakt: Ali Abdullah Ahmed og kona Kaaha Hassan Asmara vil gjerne ha en ny TV før OL. Foto: Joachim Høyer

Salget av flatskjerm TV’er er langt høyere enn i fjor. Det kommende vinter-OL gjør at februar har blitt en rekordmåned for byens største elektronikkbutikk.

Publisert:

 Driftsleder for Elkjøp Megastore i Sørlandsparken, Johnny Helle, forteller at store sportsbegivenheter ofte pleier å gi positivt utslag i TV-salget, men at det har vært uvanlig høye salgstall i år.     

- På landsbasis har vi hatt en økning på 25 prosent i salg av flatskjermer så langt i år. I Kristiansand har det vært langt større økning. Vi har nesten hatt en tredobling i salg av TV denne måneden sammenlignet med februar i fjor. Jeg visste vi hadde hatt en god vekst, men jeg visste ikke at det var så mye. Så det var veldig høye tall, sier Helle.

Som å ha en kino i stuen

Ali Abdullah Ahmed og kona Kaaha Hassan Asmara er selv ute og kikker etter en ny TV, og sier at det er flere grunner til at de nå velger å investere i en flunkende ny flatskjerm.

- Det ikke bare OL som gjør at vi vil ha en ny tv hjemme. Fotball i Sør-Afrika er også en grunn til at vi ser etter ny TV. Men med OL rett rundt hjørne passer det bra å kjøpe en ny TV nå, sier Ahmed.

- Hva slags TV ønsker dere?

- Vi ønsker å kjøpe en fantastisk TV. Maksimum størrelse. 55 tommer hadde vært fint. Da blir det nesten som å ha en kino hjemme i stuen, men det kan jo bli litt dyrt da, forteller Ahmed.

[img12336_2RM]

40 tommer ny allemannseie

Bransjetall fra elektronikkbransjen.no viser at det i 2009 ble solgt hele 601.000 flatskjermer og at størrelsen gjerne ligger på 40 tommer og oppover.

- Fjernsynene øker veldig i størrelse. Før var det allemannseie med 26 tommer. Da flatskjermer først ble populært var det mest 32 og 37 tommere som ble solgt, men nå er det mye større TV’er som gjelder. 40 tommer har liksom blitt folkestørrelsen, og veldig mange velger også enda større, sier Helle.