Sørnett

Ønsker å holde bussprisene nede

Siv Elisabeth Wiken i Agder kollektivtransport jobber for at forbrukeren skal få et best mulig kollektivtilbud. Foto: Øystein Dypedal

Siv Elisabeth Wiken i Agder kollektivtransport jobber for at forbrukeren skal få et best mulig kollektivtilbud. Foto: Øystein Dypedal

Det jobbes hardt i Agder kollektivtransport for at underskuddet på 14 millioner ikke skal føre til høyere billettpriser på buss og dårligere rutetilbud.

Publisert:

I kommunalutvalget blei det i går lagt fram tall som viser til at kollektivtrafikken i Kristiansand ligger an til et underskudd på 14 millioner. For å unngå at billettprisene på buss økes, trengs det ekstra tilskudd, ifølge Fædrelandsvennen.

- Vi arbeider intenst for å unngå høyere billettpriser og dårligere rutetilbud, sier administrerende direktør i Agder kollektivtransport, Siv Elisabeth Wiken til Sørnett. Hun bekrefter til Sørnett at det for 2010 er budsjettert med et stort underskudd.
- Vi har et tett samarbeid med Vest-Agder fylkeskommune og snur alle mulige steiner for å finne en løsning på situasjonen, slik at vi kan holde prisene nede, forteller Wiken

Vidar Ose i Vest-Agder fylkeskommune bekrefter at det jobbes med løsninger for å dekke inn underskuddet og mener det er altfor tidlig å begynne å snakke om muligheten for økte billettpriser.
- Vi har som mål å få opp kollektivtrafikken og ned biltrafikken, så må vi prøve å finne en måte å finansiere det på, forteller Ose.

Han har tro på en økning i antall brukere av kollektivtilbudet i Kristiansand, og mener dette vil være med å dekke inn en del av det budsjetterte underskuddet.

- Jeg føler på meg at dette vil gå seg til, sier Ose.

- Jeg er optimistisk med tanke på neste års budsjett, avslutter Wiken.