Sørnett

Ønsket nye borgere velkommen til byen

Patrick Loe (23) syntes det var spennende å få høre om Kristiansands historie på Rådhuset.

Patrick Loe (23) syntes det var spennende å få høre om Kristiansands historie på Rådhuset.

Onsdag kveld var det duket for velkomstmøte for Kristiansands nye innflyttere. I døren ble de møtt av selveste ordføreren, Per Sigurd Sørensen.

Publisert:

velkommenOnsdag kveld var det duket for velkomstmøte for Kristiansands nye innflyttere. I døren ble de møtt av selveste ordføreren, Per Sigurd Sørensen.

 - Vi inviterer til slike møter hver måned. Man ønsker jo folk velkommen når de kommer på besøk hjem til en, så da må jo byen også gjøre det samme, forteller ordføreren.

Han forteller at responsen på disse møtene er utelukkende positive.

- Jeg er sikker på at folk føler seg litt ekstra velkommen på vegne av byen, sier ordføreren til Sørnett.

 Bystyrehallen på Rådhuset var fullsatt, og at Kristiansand er en av byene med størst tilflytting, er det liten tvil om. Ordføreren innledet møtet med å ønske alle de oppmøtte velkommen og ytret et ønske om at alle ville finne seg til rette og trives i byen. Videre fortsatte han med å fortelle litt om byens historie. Særlig Kvadraturens spesielle utforming var et tema og han fortalte om den gang byen ble grunnlagt i 1614 og folk ble betalt for å flytte dit. Byen har vokst fra seks innbyggere i 1614 og til drøye 81 000 i dag.

Patrick Loe (23) har bodd i Kristiansand siden studiestart i august og forteller at han stortrives i byen.

-          Kristiansand er en herlig by. Jeg liker spesielt Bystranda og Baneheia. Jeg føler meg veldig velkommen her i Kristiansand, det er innmari hyggelig tiltak fra kommunens side og invitere oss hit.

Loe ble overrasket over byens mange kulturtilbud, og understreker igjen hvor hyggelig det var å bli invitert.