Sørnett

Overser ulovlig skilting

Ulovlig parkeringsskilt på Lund. Foto: Lena Verås Eriksen

Ulovlig parkeringsskilt på Lund. Foto: Lena Verås Eriksen

Mye snø har gjort at bileiere i Kristiansand har skuffet sin egen parkeringsplass, og satt opp private parkeringsskilt. - Dette er ulovlig, sier Zoran Solomonovic ved teknisk sektor i Kristiansand kommune.

Publisert:

Mangel på brøyting har gjort at bileiere skuffer sine egne parkeringsplasser utenfor sine boliger. Hvis denne parkeringsplassen er en del av kommunal vei, er det ulovlig å sette opp private parkeringsskilter.

- I utgangspunktet er ikke dette noe vi bryr oss om. Så lenge bileierne skuffer sin egen parkeringsplass, så skjønner vi at de vil ha den plassen for seg selv, sier Solomonovic.

Dette har blant annet vært tilfelle på Lund. Bileierne skriver opp sitt eget skiltnummer på et hjemmelaget skilt.

Solomonovic sier at dette er ulovlig, så lenge det er på kommunal grunn.

- Det at folk setter opp private parkeringsskilt skjer ofte i Kristiansand. Det er vanskelig å behandle, men vi fjerner dem hvis det er mulig, forteller han.

Det som er vanlig er at det blir sendt et bilde av en konkret  situasjon, og kommunen behandler det deretter.  Hvis skiltet derimot er satt opp på privat eiendom, har de fullstendig rett til å plassere det hvor de vil.

- Det er ikke ulovlig å skuffe snø, men det som er uvanlig er at de setter opp skilter som viser hvem som har måket plassen. Og det er selvfølgelig ikke lovlig å ta seg til rette på denne måten, sier Per Berge, Kristiansand parkeringsselskap til Sørnett.

- Det eneste eierne av skiltene kan gjøre, dersom du parkerer der, er å gi deg kjeft. De har ingen rett til å gjøre noe annet, så lenge det er kommunal vei, sier Solomonovic.