Sørnett

På tide å søke sommerjobb

FORNØYD: Najeba Løland har siden 2006 vært fast ansatt i Dyreparken. Hun elsker jobben sin, og gleder seg til de nye sesongarbeiderne kommer. FOTO: Ida Louise Johansen

FORNØYD: Najeba Løland har siden 2006 vært fast ansatt i Dyreparken. Hun elsker jobben sin, og gleder seg til de nye sesongarbeiderne kommer. FOTO: Ida Louise Johansen

Selv om det nærmer seg vinter og det du vil tenke mest på er julegaver, kan det være en fordel å begynne allerede nå å tenke på hvor du vil jobbe i sommer, om du vil ha en attraktiv og spennende sommerjobb.

Publisert:

Er drømmejobben din å jobbe i Dyreparken i Kristiansand, kan det være lurt å begynne allerede nå. Dyreparken har allerede utlyst sesonglederstillingene på sine hjemmesider, og over 30 personer møtte opp i går under presentasjon av hva jobbene vil gå ut på. Men frykt ikke, de trenger 3-400 arbeidere, og disse blir utlyst i løpet av november.

- Vi begynner så tidlig fordi sesonglederne må gå på lederskole og lære seg opp i sin avdeling, før de igjen kan lære bort til sine avdelingsarbeidere, sier Sofie Ringen, direktør for intern utvikling i Dyreparken.

[img26160_2RS]

Hun forteller at det er sesongarbeiderne i parken som er den viktigste grunnmuren, og de er absolutt nødvendig for at parken skal gå rundt. Hun forteller videre at hun regner med at de vil få inn nok søknader til å tilsette de beste arbeiderne, og kvalitetene, det er de klare på.

- Det er viktig at de som jobber hos oss er selvstendige, modne og har evnen til å by på seg selv. Det er en selvfølge for besøkende at det ser fint og greit ut i parken, så det viktigste er at de blir behandlet på en god og positiv måte, forteller Ringen.

Dyreparken hadde 1200 søkere til å bli sesongarbeider i fjor, og regner med dem vil få inn minst like mange i år. Parken er et kjent varemerke, og med mange ungdommer blir det alltid et godt sosialt miljø.

Kristin Skogheim har jobbet i Dyreparken i tre år, og er veldig fornøyd med å ha en slik sesongjobb i tillegg til skole. Hun har vært innenfor tre forskjellige avdelinger, og i år skal hun være leder for renholdet i badelandet.

- Jeg liker meg veldig godt her, og det er noe med stemningen og det sosiale når man jobber i Dyreparken. Det er veldig godt miljø her, og jeg stortrives, forteller Skogheim.

Kommunikasjonsrådgiver i NAV Vest-Agder, Stein Otto Daatland, forteller at det kan være lurt å bruke sitt eget nettverk til å få seg sommerjobb.

- Det er aldri for tidlig å begynne å søke, og kontakter du bedriften du ønsker å jobbe i tidlig, virker du engasjert og initiativrik, og sjansene for å få seg jobb er da større, forteller Daatland.