Sørnett

Publikum svikter gatemagasinet

Usikker fremtid:KLAR-selger Egil Moseng frykter en hverdag uten bladet. Foto:Caroline Stene

Usikker fremtid:KLAR-selger Egil Moseng frykter en hverdag uten bladet. Foto:Caroline Stene

Tror folk er lei alt maset, glemmer å støtte saken.

Publisert:

-Jeg har solgt bladet i 6 år, og nå gir de meg kun penger. De bryr seg ikke så mye om bladet, forteller en oppgitt KLAR -selger Egil Moseng.

Han er en av de som har solgt gatemagasinet fra starten, og han merker at folk kanskje ikke er like trofaste mot bladet som de en gang var. Han tror at forholdet til de faste kundene vil bestå, men at det kan bli vanskeligere for selgere i nybegynnerfasen som kanskje ikke har det nettverket av kjøpere som han selv har.

Personlig forhold

-Man får et personlig forhold til folk, og det er nok det som gjør at jeg trives så godt med å selge bladene. Jeg er redd for at dagene skal bli lange og kjedelige hvis jeg mister denne muligheten. KLAR berger meg litt, legger han til.

Pengeproblemene ble omtalt allerede i april,og tirsdag denne uken fortalte Fædrelandsvennen at magasinet har tapt 300.000 kroner.

Egil tror ikke problemet er at det er færre selgere, men færre kunder som kjøper. Samtidig har konkurransen om å selge bladene begrenset seg til et mye mindre område. Sammen med tiggerne har det blitt flere trengende, og Moseng påpeker at folk kanskje går litt lei og føler at det kanskje blir litt mye mas.

Trangt i sentrum

-De selgerne som hadde sin faste plass ved en matbutikk utenfor sentrum trekker inn til Kvadraturen fordi de ikke får solgt sine blader der. Og da tørr selgerne heller ikke å kjøpe så mange blader som de gjorde før. Man vil heller få solgt de få man da har kjøpt, forklarer Moseng.

Han tilføyer at selve innholdet i bladet kanskje også kan ha noe med saken å gjøre, og at det til tider er vanskelig å nå ut til en så variert gruppe med lesere.

-Hvis det blir for hipt vil ikke de gamle lese, men hvis det blir for kjedelig forsvinner de unge. Det er en vanskelig balanse å finne.

Han understreker at bladet har hatt økonomiske vanskeligheter før, men håper at bladet også denne gangen vil bestå.