Sørnett

Quiz for å øke trivselen

Grim: Ivrige quizdeltakere i aksjon

Grim: Ivrige quizdeltakere i aksjon

Ungdomsskoler i Kristiansand har satset på flere sosiale aktiviteter i friminuttene for å øke motivasjon og trivsel blant elevene.

Publisert:

På Grim Ungdomsskole har det i vinter blitt arrangert quiz for elevene. Hver klasse har deltatt med to til tre lag, som har konkurrert mot hverandre, for deretter å konkurrere i semifinale og eventuelt i finale.

[img51557_2RS]

- Quizen er en del av min egen idelogi, og jeg startet med det når jeg jobbet på Møvig skole. Vi har hatt turneringer i ballspill også, men de er ikke jeg ansvarlig for, forteller intativtaker og lærer ved Grim, Arne Stokkelien.

Stokkelien mener at quizen øker statusen til de flinke elevene.

- Vi har slitt litt med å løfte frem de skoleflinke elevene. Noen vil alltid falle utenfor, men dette er i hvert fall et forsøk på å involvere enda flere elever i friminuttene, mener Stokkelien.

Elevene selv er fornøyde med opplegget.

- Det er et morsomt opplegg, spesielt nå om vinteren når det er mindre å gjøre i friminuttene, forteller Jon Henrik Sverdrup Lund, quizdeltaker fra 8B.

Bedring
Elevrådsleder ved Grim, Sondre Lucas Scheffer, forteller at elevrådet jobber med å få enda flere sosiale aktiviteter på skolen.

- Skolen har jo allerede en skidag, noe som er en tradisjon på skolen. Vi i elevrådet jobber nå med å få til en egen aktivitetsdag, noe vi har kommet langt med. Vi jobber også med å få til en basketballturnering mellom de forskjellige skolene, sier Scheffer.

Også på andre ungdomsskoler i Kristiansand jobbes det med å forbedre utvalget av sosiale aktivitetet på skolen. Møvig skole er et eksempel på det.

- Det har blitt bedre i det siste. Vi har fått mer aktivitet i friminuttene, blant annet turneringer i forskjellige ballsporter innad i skolen, forteller elevrådsleder ved Møvig skole, Vilde Wetrhus.

Finalen i skolequizen på Grim Ungdomsskole er om tre uker.