Sørnett

Best i ny undersøkelse

STERKE TALL: Sørlandet sykehus er best i landet på behandling av magekreftpasienter. FOTO: Viorica Marticiuc.

STERKE TALL: Sørlandet sykehus er best i landet på behandling av magekreftpasienter. FOTO: Viorica Marticiuc.

I en fersk undersøkelse presentert i Dagens Medisin i dag, kommer det frem at overlevingsprosenten blant magekreftpasienter ved Sørlandet sykehus er best i landet.

Publisert:

- At vi er 19 prosent bedre enn Oslo og 29 prosent bedre enn Telemark på ettårs-overlevelse, mener vi er klinisk relevant og statistisk signifikant. Vi kan også vise at femårs-overlevelse er på nesten 29 prosent - det er internasjonalt på topp. Det er nesten så vi ikke selv kan tro det, men Kreftregisteret bekrefter tallene, sier overlege dr.med. Christian Kersten ved Sørlandet sykehus (SSHF) til Dagens Medisin.

Assisterende generalsekretær i Kreftforeningen, Ole Aleksander Oppdalsei, mener tallene er positive for Sørlandet Sykehus. Han mener også at det nå er viktig for sykehuset å levere gode tall over tid.

- Det er positivt at de gjør det bra.  Men det er en undersøkelse som er fulgt opp under en relativt kort tidsperiode, så nå blir det viktig å få frem gode resultater over tid, sier Oppdalshei til Sørnett.

Vil du vite mer om saken, kan du lytte til reportasjen fra dagens Aktuelt-sending på Radio Sørnett. Reporter er Henning Torp.

[audio http://sornett.no/wp_snt/wp-content/uploads/MAGEKREFT-MED-INTRO.mp3|titles=MAGEKREFT MED INTRO]