Sørnett

Rampegutter med splitter ny boltreplass

Daniel Øye tester ut den nye rampen. Foto: Sindre Hopland og Carl H. Berge

Daniel Øye tester ut den nye rampen. Foto: Sindre Hopland og Carl H. Berge

Torsdag 16. mai blir den nye skateparken til Presteheia skole offisielt åpnet for bruk, men guttene som har bygd parken gir oss en liten smakebit.

Publisert:

- Det tok veldig lang tid å bygge den, men det var ganske gøy, forteller de tre syvendeklassingene med skateboardet under armen. Etter en lang vinter, med mange arbeidstimer etter skoletid står nå Presteheia skoles nye skaterampe klar til bruk, mye takket være Daniel Øye, Fredrik Hodne kleven og Even Gunvaldsen.


- Vi jobbet de dagene det var fint vær, vi tre har jobbet mest, men foreldrene våre og en lærer hjalp også til forteller de videre.


Skolens initiativ


- Det var sosiallæreren og trivselslæreren som introduserte oss for ideen, forteller Espen Lange, rektor på Presteheia.


- De planla, budsjetterte og søkte om penger fra oppvekststyre. De søkte om 57000 kroner, det fikk vi, og nå etter den er ferdig bygdsitter vi igjen med 400 kroner til overs, forklarer rektoren fornøyd.


Alternativ til ballsport


- På gimlekollen spiller de fleste fotball, så her var målet å få et tilbud til den gjengen som nødvendigvis ikke elsker ballsport, slik at alle har noe å finne på i skolegården, forklarer Rektor.


Han påpeker at det er Charles Evensen, kontaktlærer på første trinn som er mye av drivkraften i selve byggingen av banen og uten han, de frivillige og de tidligere nevnte lærerne, ville aldri banen stått ferdig i dag.


Gøy med skating i langfri


- Vi har fått lov til å tagge på den, det blir gøy, forteller Daniel Øye mens han fikler med brettet sitt.


Han fortsetter:


- Jeg tror ikke noen vil satse på skating på grunn av denne banen, men det blir jo gøy å kunne skate i langfri.

Han dropper deretter fra banens høyeste kant og ruller elegant frem og tilbake i den grå rampen.

Han og de to kameratene fortellerat de egentlig ikke skater så mye lenger, men at de vurderer å begynne litt igjen på grunn av de nye mulighetene.


Offisiell åpning


- Torsdag 16. Mai er det offisiell åpning av skateparken, da er folk velkomne til å se den helt ferdig og prøve seg, forteller Lange. Samtidig som han gleder seg til å få flere muligheter for barna i skolegården er han noe bekymret sikkerheten.


- Når det var opp til meg å bestemme hvor mye beskyttelse barna skulle bruke var nesten hele kroppen beskyttet, men elevrådet sammen med foreldre har nå bestemt at det kun er hjelm som er nødvendig på den nye banen, så da skal ikke jeg stå i veien for det, sier Lange.


Det går kjapt opp og ned, frem og tilbake når Daniel Øye skater rampen, både Gunvaldsen og Hodnekleven følger på og viser at tyngdekraften kan temmes bak gymsalen på Presteheia.


- Vi kommer nok til å være heren del fremover, forklarer guttenefornøyd etter de fremviste kunstene.